Ljajić: Srbija ne može da uzvrati kontramerama Kosovu

Nema naznaka rešenja za taksu od 10 odsto koju je Kosovo uvelo na proizvode iz centralne Srbije i BiH

Ostavite komentar


  1. Поновно су албански политичари надиграли наше самохвалљиве српске политичаре (продавце магле јадној Србији) који се кокано убише штитећи интерсе Србије…. Фуј дилетанти!.

  2. Ne treba ni udarati kontru. Nije za dzabe ona stara “ ko tebe kamenjem, ti njega pogačom“ i zatim “ okrenuti tuk na luk „. Probleme ne mozemo traziti vecito spolja jer to su izgovori za one koji bi trebali biti odgovorni za iste a to nisu. Problem treba traziti u jezgru. Jezgro spoljnotrgovinske politike nije Kosovo ili bilo koji region, pokrajina ili drzava. Jezgro je diplomatija kako na nacionalnom nivou tako na regionalnom i pojedinacnom nivou. Ako ne znamo sta to znaci, ugledajmo se na Kineze koji su svojom nacionalnom i pojedinacnom diplomatijom uspeli da otvore najvece robne kuce na najudarnijim lokacijama u Srbiji i vidno napredovali u ekonomskom smislu. I sto je najvaznije- oni se ne žale. Ujedinimo snage kroz uspavane institucije kao sto je Privredna komora i ostala udruzenja. Dosta je bilo kukanja i vracanja u proslost. Osvrnimo se ka jezgru i kroz privrednu i pravnu regulativu ucinimo korist sami sebi kao nacija i kao jedan ekonomski entitet zastitimo sebe od spoljnih udara tako sto cemo izgraditi zastitnu membranu revitalizirajuci jezgro Srbije. Na taj nacin necemo morati udarati kontru jer neće niko ni da nas dira. Ovako smo na večitoj „promaji“ gde se ne zna “ ko kosi, ko vodu nosi“. Potrebni su reorganizacija i plan na svim nivoima sa jasnom vizijom iznad svega. Ovako samo trosimo reči uzalud.
    Hvala Vam sto postojite.
    Srdacan pozdrav.

  3. Kosovo nece da placa nista vise, sada sve Srpske produkte bice menjanje sa Bulgarske, Makedonske i Albanske i ako traje najmanje 1 godinu dana ljudi ce da se nauce sa drugim produktima i posle toga niko ne bi kupio Srpske produkte, nasa vlada je uvela jedan dobar potez da se pritisnuje Srbija zbog jednog jedinog razloga ona (Srbija) hoce da nam proda stvari ali u svakom cosku pravi probleme Kosovo a jedino je bilo ovaj potez protiv Srbije. Najvise Srbija prodaje u Kosovo a najvise Mrze Kosovo i to ne moze vise tako.

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 27. i 28. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Živko Gocić, vaterpolista

Danas volim zato što je objektivan i zato što u njemu pronalazim sve informacije koje su mi potrebne na dnevnom nivou.