Majdanpečke plate u vrhu primanja u Borskom okrugu 1Majdanpek, centar grada

Kao i prethodnih meseci tokom ove godine, prosečna plata u majdanpečkoj opštini veća je od prosečne plate u Srbiji, a u poređenju sa ostalim opštinama u Borskom okrugu, samo Borani, posmatrano u proseku, zarađuju više od Majdanpečana.

Prema podacima Republičkog zavoda za statistiku, prosečna neto plata u Borskom okrugu, bez poreza i doprinosa, u maju 2022. godine iznosila je 74.636 dinara.

Prosečna plata u Boru bila je oko devet hiljada dinara veća od republičkog proseka i Borani su u maju u proseku zarađivali 83.735 dinara.

Manja od prosečne neto plate u Boru, a ipak veća od proseka u Srbiji, bila je prosečna neto plata u Majdanpeku, koja za maj 2022. godine iznosi 76.272 dinara.

Razlika između prosečnih neto plata u opštini Kladovo i Negotin znatno je manja u poređenju sa platama u Boru i Majdanpeku.

U ove dve opštine Borskog okruga prosečna neto plata u maju bila je 62.618 dinara u Kladovu odnosno 61.424 dinara u Negotinu.

Prosečna neto zarada bez poreza i doprinosa u maju ove godine u opštini Kladovo bila je 62.618 dinara dok je u Borskom okrugu u tom mesecu prosečna neto plata iznosila 74.636 dinara.

Inače, prosečna neto plata u Srbiji u maju ove godine iznosila je 74.302 dinara.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari