Majdanpek: Do kraja nedelje kreće daljinsko grejanje 1Foto: J. B. K.

Majdanpečani povezani na daljinsko grejanje do kraja nedelje mogu da očekuju tople radijatore, najavili su nadležni. Toplana je spremna, drvne sečke čija je isporuka za čitavu grejnu sezonu ugovorena, ima, obezbeđen je i mazut, a grejanja će kao i prethodne grejne sezone biti 24 sata.

Majdanpečka gradska toplana bila je spremna da grejanje oko 80 odsto stambenog i poslovnog prostora u gradu rudara započne još 15. oktobra, ali je i u ovoj opštini, kao i širom Srbije, početak grejne sezone odložen do kraja meseca.

– Mi smo spremni i naši planovi su da prema spoljnoj tempraturi od ponedeljka uđemo u fazu pripreme jer je potrebno tri, četiri dana da se kotao na bio masu pokrene i da već u nedelju, ponedeljak imamo odgovarajuću temperaturu po stanovima – izjavio je novinarima v.d. direktora JKP “Majdanpek” Đorđe Roškić.

Prema navodima nadležnih, u gradskoj toplani sui kotao na drvnu sečku i kotao na mazut spremni za početak grejne sezone.

Već je obezbeđeno, plaćeno i uskladišteno 300 tona mazuta, drvne sečke za start sezone ima dovoljno, a ugovorena je i kompletna količina drvne sečke za čitavu grejnu sezonu koja će biti dopremana u kontinuitetu.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari