Majdanpek: Objavljena konačna lista firmi koje će učestvovati u ugradnji solarnih panela 1Foto: J. B. K.

Stanovnici majdanpečke opštine koji se odluče za postavljanje solarnih panela uz subvenciju opštine, mogu da biraju između 15 privrednih subjekata koje su ispunile kriterijume iz Pravilnika o sufinansiranju mera energetske sanacije porodičnih kuća putem ugradnje solarnih panela za proizvodnju električne energije.

Konačna lista privrednika je objavljena, a u tom poslu će učestvovati njih 15 iz Kragujevca, Ćuprije, Kaća, Gospođinaca, Novog Sada, Beograda, Kraljeva, Petrovca na Mlavi i Zemuna.

Reč je o firmama koje su se prijavile na javni poziv koji je raspisala lokalna samouprava i ispunile kriterijume propisane Pravilnikom o sufinansiranju mera energetske sanacije porodičnih kuća putem ugradnje solarnih panela za proizvodnju električne energije za sopstvene potrebe.

Konačna lista, kako kažu nadležni u lokalnoj samoupravi, prosleđena je Privremenom organu opštine Majdanpek na dalje postupanje, a ono što sledi nakon toga je objavljivanje javnog poziva za građane za dodelu bespovratnih sredstava građanima za energetsku sanaciju porodičnihkuća putem ugradnje solarnih panela za proizvodnju električne energije za sopstvene potrebe.

Inače, subvencija za jedan kilovat instalisane snage solarnih panela iznosi 70.000 dinara, a odobrava se za maksimalno šest kilovata po domaćinstvu. U budžetu opštine Majdnanpek za 2022. godinu za ove namene opredeljeno je četiri miliona dinara.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari