Mali: Nove mere za zapošljavanje, pokrećemo program „Moja prva plata“

Ostavite komentar


  1. Ova država, ne može dakle, jednu meru da donese a da ne vrši diskriminaciju, da ne izaziva bes kod građana, osećaj nepravde…Šta će gradjani, koji su na birou, koji imaju nekoliko godina staža – ko će nas da zaposli posle ove “ velikodušne“ ponude Malog? Na birou sam, imam 42 godine i 14 god staža. Poslodavci me već svrstavaju u „stare“. Juče sam išla na razgovor za posao i direktorka (privatnog vrtića) pita da li sam nekad nešto radila – moju radnu biografiju nije očigledno pročitala, moje radno iskustvo nije bitno…Nemam ništa protiv toga da se podstakne zapošljavanje mladih, ali, u Srbiji gde su privatni preduzetnici, u velikom broju, osobe bez kvalitetnog obrazovanja i znanja, o moralu da ne govorim – takav podsticaj treba da bude dobro promišljen, nikako „na štetu“ nezaposlenih koji nisu u cvetu mladosti. Mi smo bili zaboravljeni i u prvom paketu mera. Nego, šta ja tu pišem, pa Siniša Mali donosi ove mere, a ko je Siniša Mali – svi znamo!

  2. A u programu je predviđeno da zarade 2 crvene tako što će glasati za SNS ili botovati za crvenu dnevno i sendvič?

  3. vratite plate i penzije …unistili ste narod pa se cudite sto vise nema mladih ,sve radno sposobno je otislo iz zemlje

  4. Dali novoprimljeni radnici u radnji placa porez drzava ili poslodavac?

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 4, 5. i 6. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Marko Nastić, di džej

Tokom svih ovih godina čitajući Danas naučio sam šta predstavlja nezavisno novinarstvo i koliko je to danas veoma retko.