Mali: Od 7. maja isplata minimalca za 1,1 milion zaposlenih

Ostavite komentar


  1. Moja sestra radi u hladnjači za voće u blizini Arilja. Kad neko od radnika ode na bolovanje vlasnik mu ne isplati zakonom propisanu zaradu. U vreme epidemije posao je cvetao jer su iz Italije stizale velike porudžbine za maline. Ako se vratimo u prošlost, taj hladnjačar je zbog monopola i političkih veza tu malinu otkupljivao po smešno niskim cenama. Dakle, hladnjačar koji se protivpravno bogati na račun malinara, protivpravno se bogati na račun radnika koje mobinguje sada dobija pomoć od države. I o tome ne govori niko. Čak ni „opozicija“.

    1. .U radnom odnosu sam,majka troje maloletne dece. Nisam primimila prvi minimalac od države. Neznam u čemu je problem?

  2. Iz prve ruke znam da je plata medicinske sestre koja presedi veći deo radnog vremena u lokalnom domu zdravlja nešto preko 77000…Njoj već stiglo povećanje?

    1. mozda ako je glavna sestra doma zdravlja sa 30+ godina staza, mada ne verujem..

  3. Ne mogu da razumem da ste ovim potezom, koji niste precizirali,dali mogućnost da se privatnici bogate na račun radnika. Naime moj muž je radio tokom vanrednog stanja,samo vikendom ne. Gazda dobija novac za radnike za taj rad od drugog preduzeća i minimalac od države. On hoće da im samo nadoknadi dane koji nisu radili a ostatak novca za njega. To znači od svakog po 20000din uzima sad. A za druga dva meseca komplet novac u džep. Tako im je rekao. Znači 10radnika po 30000 i njegova žena jedanaesta to je 330000uzima u jednom mesecu !!!A radnik platica koju je zaradio na rizik da se razboli. A onaj koji nije ni dan radio kao ja ima 30000. Pa gde je tu pravda!? Malo da koriguje te pravno sve ovo

  4. Vec danima slusamo o davanju drzave po 30000 po radniku, a niko ne pominje da se na tih 30000 placaju doprinosi od oko 18000 sto je po radniku 12000 dinara a ne 30000. Drzava poslodavce nije oslobodila placanja poreza i doprinosa na ove yarade vec samo odlozila . Kradu i poslodavce i radnike.

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 29. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Andrej Josifovski Pijanista, arhitekta i vizuelni umetnik

Danas čitam danas, da se ne bih osvrtao sutra.