Mali: Prosečna decembarska plata biće iznad 500 evra, odluka o minimalcu do 15. septembra

Ostavite komentar


  1. Čovek zna da se u Decembru isplaćuju 13.plate, nagrade, stimulacije,podela dobiti i baš ga briga šta izjavljuje. Ako taj prosek ne ostane u periodu Januar-Mart trebao bi da da ostavku zbog ovakvih izjava

  2. Ево овај лажни др понавља као папагај причу о просечној плати коју АВ прича још од 2016. и нажалост никако да дођемо до тих магичних 500. евра. Дакле боље нешто конкретно радите него што причате бајке и немојте више манипулисати грађанима посредством медија. Знамо да је просечна зарада у Словенији 1.200 евра, у Хрватској 900 евра, значи далеко смо ми и од бивших република старе Југославије, а од развијених европских земаља и да не причамо.

  3. Просечна плата јесте показатељ нечега, али се врло често узима здраво за готово као показатељ квалитета живота. Она је упросечена величина зарада које су исплаћене и ништа више од тога. Да би се добила потпунија слика о висини примања у друштву можда је боље приказати то кроз неку од показатеља централних тенденција, рецимо, медијану. Ту бисмо видели који проценат становништва прима зараде, и у ком износу и то би био показатељ који би дао информацију да ли смо друштво које има средњу класу, или смо тип зеље са експлоатисаном радном снагом где мали број богатих прима енормне зараде спрам већине која грца на ивици глади. У свкаом случају, у причу би морала и да се уводи куповна моћ, јер сам просек зараде у Србији, не значи много, уколико су цене већине производа на европском нивоу.

  4. Inflacija u proteklih sedam godina je u proseku 3 posto,odnosno ukupno 21 posto.Najmanje za toliko je morao da poraste kurs evra.Naprotiv,evro je pao za 5 posto.Stavite u odnos zaradu od 55000 dinara sa kursom evra od 135 dinara,pa cete dobiti pravi iznos zarade u evrima,a ona iznosi 407 evra.Da je ovo realna slika jasno je svakom onom ko ide u prodavnicu i placa racune za struju i komunalije.Ambasador Nemacke je svojevremeno izjavio kako je grejanje u Nemackoj jeftinije nego u Beogradu.Zanemarite izjave Scepan Malog Sinise i pogledajte se u ogledalu.Da li licite na magarca.

  5. Naravno,u decembru ce gubitnicka javna preduzeca,koja zive na grbaci gradjana,podeliti trinaeste plate,bonuse i sl.,tako da ce prosek skociti. obican radnik ce i dalje imati 200 eura,ali koga briga zato,prosek od 500 eura dobro zvuci. Za one koji jos uvek veruju Vucicu,Malom i slicnima.

  6. Laganje i nezadovoljstvo su nerazdvojni – sto je nezadovoljstvo logorasa vece to je komunisticka laz veca.

  7. Samo još malo da naštelujemo kurs i ima da skače plata, ma ima da poskakuje. E sad što to neće biti realan rast, što će cene pojesti nominalni rast, nije bitno. Važno je da „preskoči“ 500 EUR. Nakon toga biće sve po starom, ko pljačka pljačka a ko je rob ostaće rob.

  8. Priča o prosečnoj plati je besmislica. Presudna je kupovna moć gradjana. Za 500 E danas možete mnogo manje nego pre 5 godina. Zato oni halabukom oko 500 E mažu oći, da je život u Srbiji sve skuplji.

  9. Kako ove barabe na vlasti ne vide koliko ih je narod omrznuo između ostalog i zbog njihovih svakodnevnih laži, pa i dalje nastavljaju besomučno da lažu. Mada ja mislim da je u pitanju čista bahatost.

  10. AMA BAŠ SU LAGALI!

    Klimoglavci i poltroni, kao papagaji, počinju da ponavljaju ono što je vođa rekao. Platu već četiri godine povećavaju na 500 evra i nikako da stigne zacrtanu cifru na kraju tih godina. Valjda je došlo vreme da zadnju prognozu obistine?

  11. …da li grad Beograd doneo odluku da s e gubitci na mrezama (vodovod i akanlizaciaj ) naplacuju od gradjana ?

Ostavite komentar


Ekonomija

Veliki broj falsifikovanih proizvoda na tržištu: Kako da ih prepoznate? 10

Veliki broj falsifikovanih proizvoda na tržištu: Kako da ih prepoznate?

Sa prazničnim periodom povećava se i potrošnja, čak i za 40 odsto. Nakon poslednjeg otkrića falsifikovanih proizvoda, potrošači će osim o cenama morati da vode računa i o kvalitetu namirnica. Marko Dragić iz Nacionalne organzacije potrošača rekao je za RTS da se može očekivati da je na tržištu u Srbiji veliki broj falsifikovanih proizvoda i da građani koji su ih uočili mogu da ih prijave tržišnoj i poreskoj inspekciji.

Naslovna strana

Naslovna strana za 27. i 28. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Bilja Krstić, muzičarka

Postoji mnogo razloga i načina da podržimo Danas. Jedan je da postanemo članovi Kluba čitalaca Danasa.