Mali: Prosečna penzija duplo veća 2025. godine, 440 evra

Ostavite komentar


  1. Predizborno lažno obećanje jednog plagijatora tj. lopova. Bruko jedna podnesi ostavku. BOJKOT.

  2. Penzije u odnos na plate su mnogo devalvirale i sadašnji prosek iznosi 27767,63 dinara (236 evra), a prosečne plate 510 evra. Prosečne penzije su 46% prosečne plate, a nekada su bile 70%. Moja penzija je porasla od 2014. do danas za 13,78%, a plate samo u ovoj godini su porasle za 8-15%. ΛV stalno baca maglu u očima penzionera, kako misli na njih i povećava im penziju no ikada veće (u ovoj godini su porasle za neverovatnih 5,4%), a standard im pada, pa pada. Priprema ih kao glasačku mašinu i ništa više, baš ga briga kako preživljavaju njegovi penzioneri, kojima se, od tuđeg, srca zahvaljuje. Tako rade besdušni ljudi. Samo što je stupio novi način obračuna penzije ΛV najavljuje njegovu promenu, a pitam se gde je bio pre godinu dana, kada je predložio primenu švajcarskog modela. Zamajavanju penzionera nikad kraj. Ovo što mlati “dr” S. Mali bojim se da je plagijat izjava ΛV i da od toga nema ništa, osim predizborna zamajavanja verujućih penzionera laži i paralaži. Oni su povećavali penziju za šest godina 13,78%, a za pet godina dupliraće je. Ko još veruje u toj laži? Kako ih nije sramota da lažu “svoje roditelje”!

  3. A kad je pri usvajanju zakona ukazivano na to da ovaj sisitem nama potpuno ne odgovara nije obracao paznju na primedbe . Sad samo sto je usvojen da se menja . Ili je ovo predizborna prica .

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 29. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Vasil Hadžimanov, muzičar

Danas su jedine novine koje nepristrasno izveštavaju o stvarima u zemlji i jedini prozor u istinu.