Mali obećava rast penzija 55 odsto – stručnjaci zbunjeni računicom

Ostavite komentar


  1. Zaboravio je da spomene kako su nam pre toga skinuli deset i više hiljada dinara.Penziju koju sam zaradila.I to nikada dobiti neću.Radila sam 38 godina da bi neko ko nema ni dan staža ladno uzeo.Kad računam inflaciju ni dan danas nisam dobila nazad.Sram ih bilo.Vredjate nam inteligenciju.

  2. Da li ste čuli za excel ? Uporedni prikazi iznosa, procenata, trendova, perioda itd. najpregledniji su u tabelarnom prikazu.

  3. Ja cu ipak sacekati da mi Vucko to tacno objasni na tabli, on to najbolje racuna..

  4. Postovani Dragene nije ekonomija cudna nauka nego statistika koja sve uprosecuje, znate ono kupus meso prosek sarma. Ovo postapanje sa penzijama je pocelo od onoga dana kada je nezakonito oduzeto nesto sto je steceno i po Ustavu zagarantovano. Ali ko pita za Ustav, sta to bese. Inace kada to kaze g. Mali a g. Vucic na tabli objasni, platinasto doba za gradjane definitivno, jest da se ne slaze to sa novcanikom ali ko gleda u novcanik kada lepo zvudi zar ne. Mozda izbori ali tek sledece godine, ovo povecanje ove godine malo je ali ono iduce godine wow e onda mogu i izbori, tako kaze istrazivanje g. Vucica, a ovo je sve priprema za to. Ziveli

  5. ovaj stručnjak dobro kopira dinkića,obojica žestoki lopovi i prevaranti,zaslužuju prugaste pidžame,ajde da se kladimo.

  6. Питанје за милион долара -А КАДА ЋЕ ПЛАТНИ РАЗРЕДИ?

  7. Majstori, al’ ne razumem kako i zašto?!
    Još uvek vecina veruje u sve ove bajke.
    A samo to im i treba!!
    Zato su majstori !

  8. Jesu li mu tu nadrealnu projekciju penzija radili u Slovackoj kao i doktorat jer cinjenicno lice?

  9. Sedi mali garavi i okreće tri šibice sa jednom kuglicom i onaj što gleda uvek dobije praznu a čini se kad pruži ruku evo kuglice i tako beskonačno

  10. Pa covek moze da prica sta god hoce i sto god mu se prohte, kaogod i jnjegov sef i svi ostali clanovi aktuelne Vlade i aktuelne koalicije na vlasti. To jednostavno tako funkcionise…

  11. Zar treba sumnjati u obećanje jednog doktora, sa dva doktorata?
    @ brigadir
    Nažalost, platni razredi neće skoro, a možda i nikad. Razlog. Oni koji treba to da urade bi trebalo da imaju neko radno iskustvo u struci, a to su mahom neki šefovi sa kupljenim diplomama, sa radnim mestom i platom, ali bez znanja.

  12. Kako je csovek rekao za sada ide ka tom cilju ako budu i najavljena povećanja.Licsno se nadam da cce tako biti.

  13. Обећање, покајање – лудом радовање !?
    Живи били, па видели !?

  14. Ma ko jos veruje njihovim racunicama on prvo taj doktorat da sracuna pa da bude profesionalan lopov kao oni profesionalci od 2000. Pa na ovamo

  15. Obecano povecanja penzije je bilo od 12 – 15 % u septembru , a sada to niko ne spominje , zasto sad samo 5, 5 % ne verujem im nista.

  16. jaje na bajloni pijaci pre korone bilo 10 do 12 din,danas 22 din,hajde da zajdno izracunamo kolika je inflacija kad ne moze little son.

  17. Ovi zlonamerna vlast će nas skroz dokusuriti u svoj želji da po svaku cenu ostane na vlasti, kupujući glasova deljenjem povišica i jednokratnih pomoći.
    Penzioneri, ostavljate svojoj deci i unucima dužničko ropstvo ! Razmišljajte.
    Na kraju 2025. godine imaćemo dug od pedeset milijardi evra, a zatekli su petnaest milijardi.

  18. Po Zakonu o penzijskom i invalidsko osiguranju prosečna penzija ne može biti manja od 50% prosečne zarade. Prosečna penzija nikada nije dostigla taj nivo već je uvek bila dosta niža, bila je oko 41-42% prosečne zarade, sada je oko 43% od prosečne zarade a pre par godina bila je čak samo 39% prosečne zarade. Nije mi jasno zašto ne primenjuje taj Zakon u kome je jasno navedeno da prosečna penzija ne može biti niža od 50% od prosečne zarade. Ministar kaže da ima u budzetu novca, da novac nije problem, pa zašto onda ne ispoštuje naš važeći zakon. Neka se samo seti kako je penzionerima 4 godine umanjivana penzija da bi se spasao budzet pa kad je sad budžet dobar onda bi bio red da se visina penzija usklađuje u skladu sa zakonom.

  19. Penzije i zarade bi trebalo iskazivati i preko vrednosti „potrošačkih korpi“. Tek tada bi se mogli objektivno upoređivati nekadašnji i sadašnji iznosi.

  20. Najugroženiji su u Srbiji invalidi ,korisnici uvećane tuđe nege i pomoći čija primanja zaostaju za penzija a za 7 do10% i nikada se ne zna kada će biti i koliko povećanje a desi se i da se zaboravi da uopšte postoje.
    2022/2023 je dokaz koliko se manje invalidima povećava njihova tuđa nega i pomoć jer oni imaju samo to jedno primanje i ništa više

  21. Ocigledno je da su izbori na pragu pa ekonomski tigari obecava porast penzija.Nije mi tesko da shvatim jer nisam nepismen,nisam neobrazovan,a nisam ni neobavesten da shvatim da zivim u jednoj od najsiromasnijih drzava u Evropi ali me mlacenje prazne slame od ovih nestrucnjaka bas iritira .D o k l e ?????Pitam se???????

  22. Ko u pesmi “tamo su kuce od cokolade a krovovi su od marmelade”.

  23. Ovaj stalno svira za male pare.Koji prosek računa.Neči 60000+porodična15000prosek 37500 mali nek zameni poetiku mnogo balavi cele god.

  24. Ma Srbija je Puna Strucnjaka
    Sve sam Strucnjak do Stucnjaka
    Pa i onaj što je Stvarno Strucnjak nemoze da radi od Strucnjaka

  25. Kada sam bila mlada podsmevala sam se „bakama i dekama“ iz raznih prosperitetnih zemalja koji, kad odu u penziju, šta god da su radili, hoće malo i da obiđu svet, da vide Periz, Beč, Veneciju… A sada, kada se bližim njihovom dobu, mogu samo da plačem gledajući naše penzionere kako sede na obližnjoj klupi, i greju se na suncu, jer se bar to, tj. grejanje na suncu ne naplaćuje, u ovoj zemlji koja poštuje i pomaže sve slojeve i uzraste stanovništva.

  26. Стварно нас држите много,много ниско.
    .. овај наш живот његова имитација и Доста Лажи и Доста Просека и Повећања од Повећања Срамотно Народе шта нам РАДЕЕе?!?

  27. Kada ćete ukinuti izmišljene kaznene penale za odlazak u prevremenu penziju.To ste obećali ali nikako da se usvoji u skupštini

  28. Kada ti ekonomista objasni, na kraju nemas pojma sta si ga pitao, da prosecna penzija od 37 hiljada, ja imam 16 a neko 50 zaista prosek dobar a o politicarima neću ni da razmisljam

  29. Morate ću ponovo tražiti posao ….. od povećanje penzije …tanko ćemo kakiti

  30. AH, KAKO SU LEPO ZBRINULI PENZIONERE?

    Povećanje penzije u 2022. godine bilo je u dva navrata 5,5% i 9% i u 2023. godine 12,1% i u oktobru biće 5,5% tako će za ove dve godine povećanje penzije biti 36%, mada ministar dr Siniša Mali (doktorirao je pre par meseci u Slovačkoj) dodaje i povećanje od 14,6%, kojeg najavljuju za 2024. godine i tako nas zamajava da će penzije porasti u te dve godine za čitavih i kako kaže neverovatnih 55,8%, što je notorna laž, sram ga bilo, idiot. Za ove dve godine (2022. i 2023.) cena hrane je porasla za 44,7%. Kumulativna inflacija u prethodne dve godine i do kraja tekuće biće preko 50%. Srbija je imala 2012. godine oko 14,5 milijardi evra javnog duga, a danas imamo preko 35 milijardi evra javnog duga. Osim otimanja penzije tokom četiri godine, prosečna penzija je bila iznad 60% prosečne plate kada je Vučić došao na vlasti, a danas je pala na oko 40%, a lažu penzionere kako je penzija nikad u istoriji nije bila veća, realno nije tako, pola penzionera gladuju i jaduju. 25% stanovništva Srbije gladuje ili je na ivici gladi, a dr Siniša Mali i slični njemu mogu da jedu g… do mile volje.

  31. Statistika sve pokazuje ali je podlozna zloupotrebama. Izvucete jedan period koji vam odgovara i sa njime manipulisete. Ne znam ko u to vise veruje! Nazalost nisu samo penzije u piranju. Manipulusu, agresivni, bezosecajni, spremni na uvrede kada se suoce sa cinjenicama, javne nabavke (one prave) ne postoje vec se sve dogovorno resava, ako nisi sa mnom onda si protiv, etiketiranje, prozivanje javnih licnosti koji ukazuju na propuste, stvaranje neke nove elite, okupacija medijskog prostora…..ovako mogu do ponoci. Da li vidimo sta nam.se desava i da li nas secanje sluzi? Na sta vam ovo lici? Pitamo li se gde cemo zavrsiti? Prodadosmo zemlju, vodu, rude, fabrike….. Svaka fabrika u ovoj zemlji koja vredi nije nasa. Dokle?

  32. Dosta više sa penzionerima, mladima, plaćanjem za rađanje dece… Gde smo mi sa po 50 godina? Nismo mladi, daleko smo od penzija, kasno nam za rađanje, poslodavci nas izbegavaju… Dobijemo +5% povišice zarada, odmah sledi -5% zbog „umanjenog obima posla“ itd

  33. O , dakle pare.država mora da obuzda cene energenata,goriva i poljoprivrednih dobara da bi imala stabilno tržište.

  34. Од силних ‘давања’ неким пензионерима је већ почела да
    боли глава !!!

  35. Једина земља у региону која живи на процентима,обећањима,перспективи и осталим чудесним пакетима за борбу свакодневнице напаћеног народа!?

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 15. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Maja Cetković - E-play

Dnevnu novinu Danas jako cenim i poštujem pre svega zato što je jedna od retkih koja ima rubrku o kulturi i sceni.