Mali saopštio da će minimalac za 2022. godinu biti 35.000, uz poresko rasterećenje

Ostavite komentar


  1. Aman smanjite porez i doprinose pojacajte kontrolu da nema isplata u gotovom( bela lista, crna lista) ovako terate ljude da rade protiv propisa i Zkona.

  2. Prosecna penzija u Srbiji 29.400din.Da nismo malo pobrkali loncice gospodine ministre?Hvalite se kako je prosecna plata preko 600 evra a penzija 250.Kakav je to odnos ekonomski strucnjace?

  3. A da li su se sindikati složili da se poveća neoporeziva osnovica? Ili se samo pijačarski licitira ciframa neto minimalca? Ako su se složili, zbog čega ne napišete da ministarstvo nije prihvatilo jedinu stvar oko koje su se složili? Da li su i sindikati i poslodavci za promenu sistema obračuna poreza i doprinosa na zarade? Zbog čega zaključci sa ovih sastanaka ne budu na tu temu?

  4. Imamo najveće dažbine na plate (poreze i doprinose), maltene na svetu. Povećali su plate, a usput i od poslodavaca povećali porez koji plaćaju za 5%. Nije njima cilj da radnici dobiju veće plate, već da se plati veći porez na plate…

  5. Lažovčine već dve godine pričaju odnosno doneli su odluku da minimalan prati potrošačku korpu.Ko normalan u ovoj državi će da glasa za lažovčine i lopovčine.

  6. Sve je poskupelo. Meso pogotovo, a povrce da ne govorim. 35000 u 2022. Najjaca ekonomija.

  7. Kako bi bilo da Mali prima minimalac. Pa da nam kaze kako izlazi na kraj sa njim da tako i mi radimo posto izgleda mi da mi neznamo da rukovodimo nasim finansijama posto vise nemamo nego imamo.

  8. Kod mene direktor prima 200.000din
    A ja u proizvodnji 40.000din sa subotama koje se rade na crno
    U proseku on i ja primamo 120.000 din
    Ako on dobije povecanje od 9.4%-18,800din
    A ja sa 9.4%-3.760din
    Mi u proseku imamo povecanje
    Od 11,280din
    Zakljucak
    Sto znaci ovako ja jedem krompir on jede meso u proseku jedemo musaku!!!

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 30. april, 1. i 2. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Gordana Bjeletić, novinarka

Dnevni list Danas su jedine profesionalne novine u Srbiji.