Mali: U Srbiji do 2026. godine prosečna plata 1.000, a prosečna penzija 500 evra

Ostavite komentar


  1. A da nam ministar da projekciju kolika ce tada biti prosecna cena kvadrata stambenog prostora, prosecna potrosacka korpa, prosecna cena goriva, struje, gasa? Tako pausalno govoriti o prihodima ali ne i porastu cena koji ce ih pratiti je jako neozbiljno.

  2. Lepo,lepo,obećanje ludom radovanje.A koliko će onda biti cena komunalnih usluga,struje,mesa,osnovnih životnih namernica,mleka i mlečnih proizvoda,školskog pribora,lekova,….to vi ne znate?Da ne bude kao sada sa penzijama;inflacija preko 6% a povećanje penzija 5,9% rezultat 0 (nula)?Vrlo brzo ćemo saznati vaše rezultate,ako ne daj Bože ostanete vlast,o ceni struje,zejtina,šećera,hleba,benzina(sami podižete cenu,sami oročavate cenu?),komunalija,poreza na imovinu,cigareta, i svega ostalog.Stidite se šta radite od ovog naroda i čime se sve služite da ga zaglupite.

  3. Da li gosn. Mali može da nam obeća kolika će biti cena potrošačke korpe 2026. godine? I da li je normalno da penzioner koji je 40 godina radio i izdvajao u razne fondove, na kraju spadne na 50% prosečne plate?

  4. A potrošačka korpa će biti 1200 EUR.Baš si vickast, to ti ostalo od „doktorata“?

  5. Mozda gresim pa se u napred izvinjavam, negde sam ovo vec jednom cuo pa nisam siguran da li to neko ponavlja vec receno, cini mi se sa nekim ranijim godinama a ne 2026, ako je ovo tacno onda znaci da se prica ponavlja zbog rejtinga, inace statistika je cudo, uvek u proseku sarma. Ziveli

  6. A minimalna? 2000 din veca? Sram vas bilo. Nikad vise gladnih. Bice prosek hiljadu ako dignete plate direktorima javnih preduzeca jos 1000 evra u vis.

  7. Ako vi budete opet ja se svoje hiljadarke odricem. Al necu ni da tudje dugove vracam!! Bez mene strucnjaci ovaj put.

  8. kako je ministar izračunao,da je sada prosečna.penzija,u evrima 270 sa 19,1biće 320.Ajde da uzmemo one iz zaposlenih što su najviše opljačkani posle 2000god. Ako su morali da odu kada je Demokratska vlast došla danas imaju od 20.000din.to je 230,eura sa ovim povećanjem će imati 270 eura.nedostaje, 50 eura prosto ko boranija .Kako do 2026 će biti prosečna penzija 440 eura Jedino je Vučić rekao istinu da će oktobar,novembar ili decembar biti 9,1 posto ,u januaru 11 posto.Dakle Mali .Vučić,Brnabić nisu u komunikaciji i svako od njih govori svojom računicu. Brnabić kaže istorijsko povećanje Dakle laži,svakog dana,iz njihovih usta,sprdaju.u se sa penzionerima,i današnjim zaposlenim. Šta je to 19.1 posto prošla godina, 5 ,5 posto i 13,5 posto je 19.posto.sve ukupno ..,plaćate li vi struju,komunalije,kablovske,.i mnoge dažbine koje ste nam natovarili..Idete da se brčkate kako Vučić reče,na more,vozite skupe automobile, živite na lokaciji Novi Beograd, i Beograd na vodi u Jovankinoj vili.Puna su vam usta ,Srbije,i patriotizma.
    Nama nije potrebna ,izolacija,Mi smo od vas već izolovana država,zovemo se evropska država .Niko se nije venčao sa funkcijom .Vi ste se venčali sa funkcijama pridružili ste funkcijama. .

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 26. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Maja Nikolić, TV novinarka

List Danas je važniji nego ikada ranije. Kada ne bi bilo takvih novina, ne bismo ni znali kako prave novine treba da izgledaju.