Manjak u državnoj kasi već dostigao 2,9 milijardi evra

Srbija hoće razvojni budžet, uprkos visokom dugu

Ostavite komentar


  1. da ne zaboravimo i otplatu kredita AS, „dohodak“ Beogradskog metroa…i ostale Vodjine „projekte“

    1. Nece biti smnajenja plata i penzija , mozda samo negativan rast , minus 3 ,4 …. posto …

      1. Kako rast moze da bude negativan. Hipnotisani ste totalno. Izmislio vas vodja novi termin da ne bi rekao da je u pitanju pad. Ili je to neki podsvesni strah od te reči, pad.

  2. Stvarni budzetski deficit je znatno veci, posto se ne otpisuju nenaplativa potrazivanja od poreskih duznika („cuveni“ spiskovi). Da bude jos gore, na nekima od njih, se cak ostvaruju novi nenaplativi prihodi. Najbolje primer su banke u stecaju ciji dug se stalno povecava, iako su u stecaju skoro 20 godina. Sprovedite anketu medju neprivilegovanim budzetskim korisnicima, koji cekaju sredstva i po godinu dana. Oni su zrtve skrivenog dela budzetskog deficita!

    1. Tačno znam na šta mislite i potpuno ste u pravu. Hajde država, takva nenaplativa potraživanja imaju i javna preduzeća, od Crne Trave do BG-a.
      Ako neko ne zna o čemu se radi: imate neko preduzeće koje je propalo i koje više ne postoji ali mu se dugovi za vodu struju….još vode.. I to kao plus!!!! Kao, naplatiće se. Ako bi ih neko otpisao, onda bi perje letelo.

  3. “ Zlatno doba “ . . . “ ima se moze se “ . . . a kraj ni na vidiku . . .

  4. Ja nazalost, nista ne verujem! Premnogo lazi je bilo, obecanja, otimanja dela plata i penzija koje niko i ne pominje ! A ne vidim neki boljitak osim za pojedince ! Sve vidim kao sarenu lazu i ne verujem u Sve ove frizirane podatke !

  5. ja bih proterao autobus??? Ili, kako „neko“ reče – imamo mi para!!!!! Bez brige narode – vratiće to naša deca. Njihova će biti negde na Devičanskim i sličnim ostrvima.

  6. Dakle, uskoro slom?! A EU i USA zategli, i ne daju Vučiću&hajduci da troše kako im se na ije, kao do sada. Zbog toga i žanevri na Pešteru i pretnja vojskom.

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 27. i 28. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Minja Miletić, TV novinarka

Svaki novi dan počinjem čitanjem dnevnog lista Danas.