Mere obezbeđenja Fabrici vode u Zrenjaninu 1Fabrika vode u Zrenjaninu Foto: M. Pudar

Privredni sud u Zrenjaninu, po rešenju sudije Ljiljane Popov, odredio je za stečajnog dužnika Fabriku vode mere obezbeđenja radi sprečavanja promene imovinskog položaja, odnosno uništavanja poslovne dokumentacije, kako se u rešenju navodi.

Rešenjima Privrednog suda zabranjena je isplata sa računa bez saglasnosti privremenog stečajnog upravnika, a namene za koje se mogu vršiti plaćanja uz saglasnost upravnika su plaćanja bitna za očuvanje imovine Fabrike, proizvodnih postrojenja i održavanja tehnološkog procesa rada.

Takođe, zabranjeno je raspolaganje imovinom Fabrike vode bez prethodno pribavljene saglasnosti privremenog stečajnog upravnika, a zabranjeno je i sprovođenje izvršenja prema fabrici uključujući i zabranu koja se odnosi na ostvarivanje prava razlučnih i založnih poverilaca.

Stečajni sudija Ljiljana Popov navela je da mere obezbeđenja važe do okončanja prethodnog stečajnog postupka nad Fabrikom vode, koji je u toku.

Predlog za pokretanje stečajnog postupka podnela je Erste banka, koja je aktivirala svoje založno pravo nad Fabrikom vode.

Privredni sud u Zrenjaninu odredio je stečajnog upravnika za ovu firmu, dok se paralelno sa ovim procesom odvija postupak izvršenja pred Osnovnim sudom.

Imovinu Fabrike vode prodavaće izvršitelj, najavila Erste banka.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari