Mesna industrija „Mitros“ danas zatvara fabričke kapije, 440 radnika uzelo otpremnine

Ostavite komentar


  1. Kada bi bili pošteni, novinari bi svaki dan, sve tekstove, mogli da posvete zatvaranju fabrika i otpuštanju radnika bez otpremnina. Sve je to bilo u DOS-ovoj pljačkaškoj privatizaciji. Akteri tih događaja, bolje rečeno pljačkaških zlodela, su sada najglasniji u opozicionom delovanju.

  2. Hoce li doci Vucic ili Ana , mozda Nedimovic da ih isprate svecano na biro rada medju nezaposlene? Ah da, pocela je izborna cutnja. A vi radnici gledajte sta i vas ceka ako ovi ostanu na vlasti

  3. Sećam se dobro
    Secas se lose, ali pokvarenosti ne manjka… vratice se vama uskoro „crno“ doba, samo ovoga puta jos crnje… ovoga puta bice 6 oktobar, bice sigurno.

  4. Po nekoj gruboj računici, to što im je država dala subvencije,to im je pokrivalo doprinose za radnike…nema više para ,nema ni ljubavi …ćao…umesto da pomaže nama Srbskim privrednicima da bi ostali ovde i radili ,on pomaže onima koji nas ceo život ubijaju i pljačkaju…SRBIJA JE STALA …

  5. Nek u Sremskoj i Mačvanskoj Mitrovici jedu veštačko meso uz bube! To isto i zatucani jug Srbije a i ovi na severu i centralnom delu….

  6. Какав Вучић ,то је за ситне паре продато брату Вука Драшковића Досовци.А сада своје лоповлуке подмећете другоме.

  7. Draskovici pod vodstvim Dane seljancice,opustosili BG,i treba,ko ne cuva svoje,dobuce Danu za elitu. Tragikomödie,mala hercegovacka varosica draskovici i radici zauzeli BG,a nije mogso Wehrmacht. Ubite se

  8. Да није килавих и ондашњих и данашњих политичара, аустријанци нам нису ни требали, јер Бог нам је дао војвођанску земљу, климу, воду у изобиљу, вредне паоре, школоване кадрове на факултетима у Београду и Новом Саду, значи, имамо све, али наше судбине су у рукама неуких и корумпираних политичара и зато извозимо кукуруз у зрну а увозимо месо са истеклим роком из Европе, имамо десетковани сточни фонд, уз чињеницу да је неписмени Милош Обреновић више знао од ових сподоба.

  9. Jel vi citate sve..kupljeno je 2005 kad je imalo 1000 radnika a ostalo je 90 posle privatizacije…toliko o pljacki.i tad da je neko odgovarao za tu pljackasku privatizaciju danas bi ovi pazili sta rade ovako udri po sirotinji

  10. Piše, finansijski najuspešnije su firme s jednim zaposlenim !?
    Šta ce im zappsleni ?

    Eto puta do uspeha…

  11. More
    Mitros“ je pre toga bio u vlasništvu Rodoljuba Draškovića, vlasnika „Svislajon Takova“ koji ga je kupio za 36 miliona dinara 2005. godine.

    U posedu tadašnjeg „Mitrosa“ bilo je 26 hektara zemljišta, nova hladnjača, kotlarnica, pogon za kobasice, a zapošljavao je 993 radnika. Kada je to preduzeće palo u stečaj 2009. godine ostalo 88 radnika, posle čega ga je kupio Holding „Gerlinger“.

    Jel se sad secas malo bolje i tog divnog doba privatizacije..

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 11. i 12. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Milan Stanković - SevdahBaby

Danas je verovatno poslednji bastion profesionalnog novinarstva u Srbiji.