Mesna industrija Mitros iz Sremske Mitrovice obustavlja proizvodnju

Ostavite komentar


  1. Istekle subvencije, pakuju se i idu kuci, a mi cemo naci novog kupca kome cemo opet dati subvencije, i tako u krug.

  2. Digli pare i ćao!
    A mi smo stvarno gov.a jer smo dozvolili da se takva mesna industrija uništi! Osnovana oko 1963 . godine: to je bila pašteta, viršle, govedji jezik u aspiku…!

  3. Ovde kao da je takmičenje u lupetanju.
    Da bi neko nešto komentarisao prvo mora da zna činjenice. Mitros je u pljačkaškoj privatizaciji kupio tajkun blizak DS/DOS vlasti, kako se tada radilo, ispod realne cene. Otpustio je oko 1.000 radnika, a nije im isplatio otpremnine što je bio dužan da po zakonu uradi. Zatim, sve što je vredelo razmontirano je i prodato tako da je od Mitrosa ostalo samo ono od cigala i betona, ništa više.
    Nakon nekoliko godina dolazi Nemac, sve renovira, montira nove mašine i zaposli ljude. Plan je bio da se od mesa proizvedenog u Srbiji prave kvalitetni proizvodi i da se izvoze u Rusiju. Sve je bilo dobro dok nisu uvedene sankcije Rusiji, a i vlasnik firme je preminuo.
    Gašenje firme je logičan sled tragičnih događaja, a ne pljačke, zloupotrebe, nesposobnosti… kako se želi prikazati. Pljačkanje, zloupotrebe i nesposobnost su odlike nekih drugih vremena u kojima su DOS/DS vladari harali.

  4. Nema razlike izmedju bivse i sadasnje vlasti samo su se bivsi ugradjivali u prodajnoj ceni unistenog a sadasnji u datim subvencijama za ozivljavanje . Nema razvoja dok se pametnim,nasim ljudima ne da sansa i ulaze u nase kadrove sve sto se ulaze sa strancima je na klimavim nogama.

  5. Tako je u celom Sremu. Ali, nije to najgore. Goreg nena od pretvaranja plodnih oranica u tzv. „industrijske zone“ gde uz besplatan pkac i sve potrebne priključke na njemu, uz to subvencije za zapošljavanje, taznorazni belosvetski tajkuni dižu skladišta, hale, pogone …Pa tako, na pr., dodju stručnjaci sa Nepala da u Sremu prave nudle, da Sremce uče šta je testo..

  6. Di su novci? Koliko smo platili unapred ta radna mesta .?Dal smo toliki babuna da svi dodaju zgrabe pare i odu.šta je sa Tenisom ,farmama svinja …..

  7. Zanavike zadruge da se formiraju od novca koji poklanjate tzv investitorima, jer ste nam uništili industriju poljoprivredu. ….i ostalo dosta ste se nalazili para iz kredita ,ostanemo na drumu bez posla.

  8. E da znate sta se sve radilo, kralo se od početka. Svinje koje se kolju u mutrosu leče se do zadnjeg dana, radnicima zakidalina satima i plati, dobre terali da daju otkaz, a spijune i lelemude zaposljavali. Šef ti nabaci sate pa mu posle kroz platu vraća, ima platu 130000 a ne dolazi danima na posao, zamislite samo jedan primer takav, a bilo ih je jos koliko hoćete.

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 17. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Biljana Lukić, novinarka

Danas su profesionalne dnevne novine kojima može da se veruje.