Mihajlović: Energetska situacija u Srbiji stabilna 1Foto: BETAPHOTO/MILOŠ MIŠKOV/MO

Ministarka rudarstva i energetike Srbije Zorana Mihajlović izjavila je danas da je energetska situacija stabilna i da zahvaljujući radu vlade, obezbeđenju dovoljno sredstava, zemlja ima dovoljno gasa i struje.

Jedan deo se i dalje uvozi i to će se činiti narednih dana. Obezbeđene su dovoljne količine gasa od Gasproma i biće dovoljno gasa i struje i narednih dana i meseci, izjavila je Mihajlović novinarima u Dimitrovgradu, na početku izgradnje gasne interkonekcije ka Bugarskoj na deonici Niš-Dimitrovgrad.

Mihajlović: Izgradnja interkonektora poboljšaće odnose Srbije i Bugarske

Ministarka rudarstva i energetike Srbije Zorana Mihajlović ocenila je danas, u razgovoru sa ministrom energetike Bugarske Aleksandrom Nikolovom, da će izgradnja gasnog interkonektora Niš-Dimitrovgrad unaprediti odnose Srbije i Bugarske i osigurati bezbednost u snabdevanju.

Doneli smo zakonodavni okvir, pri kraju je izrada strateških dokumenata koji će odrediti pravce srpske energetike u narednim decenijama, a svakako su egionalno povezivanje i saradnja jedan od prioriteta Ministarstva, rekla je Mihajlović, navodi se u saopštenju.

Mislim da treba da razgovaramo posebno o obnovljivim izvorima energije, kao i razvoju vodonične strategije. Postoji prostor da sarađujemo u energetskom sektoru, kao i u oblasti infrastrukture, da unapredimo sveukupne odnose dve države, dodala je ona.

Nikolov je rekao da postoji mnogo prostora za saradnju u oblasti energetike, zbog čega treba intenzivirati sve razgovore koji će doprineti realizaciji zajedničkih projekata u narednom periodu.

Osim po pitanju gasa, možemo da sarađujemo i u oblasti zelene energije koja je podjednako važna za obe zemlje, ocenio je Nikolov, dodaje se u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari