Mihajlović: Izmeštanje železničke stanice uslov da Beograd izađe na reku

Ostavite komentar


  1. Beograd odavno živi na svojim rekama, za vašu informaciju, gospodo iz svih do sada vladajućih stranaka. Nije potrebno da se prodaju obale, budže zgradurine, betonski splavovi i izmešta ono što nikome nije smetalo. Ako već nešto hoćete da sklonite, eno vam vikendica vaših prijatelja bivšeg vam predsednika i njemu sličnih.

  2. Železnička stanica 400 metara od reke zaklanja izlaz na reku široku 250 metara? Ko koga ovde zeza? Od kada je nepuštena parna vuča, više od pola tog prostora železnica ne koristi. Odavno su se mogle produžiti Miloša Pocerca, Višegradska i Vase Pelagića nadvožnjacima, i urbanizovati najatraktivniji priobalni pojas. Još od 1970-tih je predviđeno da se u Prokop preseli samo dugolinijski saobraćaj, i to tek kada se izgradi metro do istog! A da stanica u centru Beograda ostane za prigradske železnice, nešto slično BG:VOZ-u. Samu prugu oko Kalemegdana niko ekonomski pismen ne bi takao dok železničku obilaznicu ne poveže sa Banatom. U suprotnom, sabotira privredu svoje zemlje. Osim toga, onaj ko odaljava putničku železnicu od svog biznisa može biti Arapin, može i Kinez, Čileanac… ali za investitora koji to jeste je poslovno samoubistvo.

  3. Jedini logičan razlog koji mogu da navedem za ovakvu odluku je da stanovnicima zgradurine koja je zatvorila reku ne kloparaju vozovi i ne skuplja se polusvet i sirotinja u komšiluku. Neki drugi dobar razlog da se potpuno ukine stanica zaista ne vidim. Čiji grad?

  4. Nigde u normalnom,razvijenom i kulturnom svetu se centralne, glavne zeleznicke stanice ne izmestaju iz centralnog gradskog.jezgra, i to iz tehnickih, ekonomskih.i kulturno-istorijskih razloga.
    Ovi stvarno vise ne znaju sta rade, a o davanju ovakvih izjava ne treba ni trositi reci.

    Postovanje Redakcije Danasa

  5. Izmeštanje Beograda je uslov da nepoznati investitori sa tajnim ugovorima zgrnu pare.

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 27. i 28. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Bilja Krstić, muzičarka

Postoji mnogo razloga i načina da podržimo Danas. Jedan je da postanemo članovi Kluba čitalaca Danasa.