Mihajlović najavila donošenje posebnog zakona za veće korišćenje obnovljivih izvora energije

Ostavite komentar


  1. Moze li recimo Tesla company da instalira proizvodnju elektricne energiju kao sto je to uradili u Australiji?Da li bi Obrenovacki basen podneo takvu vratio konkurencije?

    1. „Novim zakonom pokušaćemo da napravimo prostor, ambijent da se obnovljivi izvori energije mnogo više koriste“, rekla je Mihajlović

      Koliko li će to da me košta…jer nema šanse da gospodari iz političarsko vladarske kaste dobiju ikakvu ideju, a da ta ideja ne sadrži i novo džeparenje građana.

    2. Tesla Co je instalirala jedino baterije za skladištenje električne energije u državi Južna Australija i to tek pošto je Južna Australija doživela energetski slom. Od obnovljivih izvora energije u Australiji su zastupljeni sunčani paneli (skoro svaka kuća ih ima) i velika količina vetrenjača. Australija nije iskoristila ogromne površine u postinjama da instalira solarne panele jer im je transportna infrastruktura (čitaj dalekovodi) zastarela i malog kapaciteta.

  2. Ništa bez Mini Hidro Elektrana. Ne 800 nego imamo potencijal za 1.800 MHE koje bi regulisle vodotokove, dovodili čistu pijaću vodu u domaćinstva, stvorile preduslove za izgradnju pivara i ribnjaka. Uz to skoro je u potpunosti finansirana iz EU. Akumulacijama, površinskim kopovima, i raskrčivanjem njiva i šuma za solarne i vetro parkove znatno će doprineti razvoju šumarstva i poljoprivrede. Država se čvrsto treba odupreti raznim Ludističkim i ANTFA pokretima koji pod sloganom zaštitimo reke ustvari sorečavaju napredak Srbije jer su svesni potencijala Srbije u proizvodnji obnovljive električne energije.

    1. Prijatelju, jesi sarkastičan ili neupućen?
      Kakve crne MHE, po ratnom scenariju za JNA radjenom pre 30 godina? Pola rečica u međuvremenu presušilo, a investicije daju samo članstvu SNS. Ja da plaćam da mi unište selo?! Taj film niko neće da gleda.
      Prvo da se štedi energija, da se ulična rasveta malo energetski efikasnije troši, da se digne cena struje, da svi urade izolaciju i nova vrata na kuće, pa posle da pričamo o uništavanju životne sredine zbog struje.
      Ne može da se živi više bez korišćenja mozga. Ili pandemija nije bila dovoljno upozorenje?

      1. A ti živiš na selu?!
        A ako živiš, MHE ti može dovesti pitku vodu tik do sels. Možeš investirati u ribnjak kalifornijske pastrmke kojoj prija planinska voda obogaćena kiseonikom od velike brzine vode i prolaskom kroz turbine. Moožeš napraviti fabriku vode ili pivaru a članstvo u SNS je najmanje što možeš učiniti jer investicije odobrava EU a ona nije baš blagonaklona prema Vučiću i njegovoj partiji.

  3. Sta bi sa platom gdina Bajatovicaod 5 miliona koju je Mihajlovic pomenula pa zaboravila

  4. Konačno su Mihajlović i Brnabić („zamrznuta direktorka“ vetroparkovske firme bolivijske bande Udovički) našle „zajednički jezik“ da pljačkaju narod sa „obnovljivim izvorima“
    Seća li se uopšte neko one gangsterke Kori Udovički joja je još 2003 ka Đinđićeva ministarka energetike pretila građanima da će prodavati stanove da plate struju. E konačno su člana bande udovički uvalili za predsednika vlade preko opet Kori Udovički koja je sklonjena kada je u javnost procureo snimak kako Vučićev kum „nije tražio“ i „nije dobio“ 2 miliona evra mita od firme Udovički nego hidrocentralu na Limu i vetropark pravi od para koje mu je poslala „tekta iz kanade“

Ostavite komentar


Ekonomija

Radnici ŽIT-a u ponedeljak i utorak protestuju ispred Vlade Srbije 8

Radnici ŽIT-a u ponedeljak i utorak protestuju ispred Vlade Srbije

Nezadovoljni zbog toga što mesecima ne primaju lične dohotke radnici Železničkog integralnog transporta, predvođeni predstavnicima Sindikalne organizacije ŽIT Beograd i Asocijacije slobodnih i nezavisnih sindikata ŽIT-a, u ponedeljak i utorak u periodu od 10 do 12 časova potestovaće ispred zgrade Vlade Srbije u Beogradu.

Naslovna strana

Naslovna strana za 27. i 28. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Stevan Filipović, filmski režiser

Da bismo bili savesni građani koji donose prave odluke na izborima, kao i u svim drugim sferama života, potrebni su nam jaki mediji.