Mihajlović: Pruga Beograd-Budimpešta strateški najvažniji projekat za Srbiju

Ostavite komentar


  1. sve su prilike da ce privredni zivot da se odvijha na relaciji beograd novi sad
    i subotica , ostatak srbije ce da pravi zimnicu

  2. Ovo su potpune besmislice! Prvo, Srbija nema nikakav strateški interes jer nema šta da pošalje vozom. Drugo, iz BGD do NS će se stizati za minimalno sat vremena jer voz će sigurno stajati u S. Pazovi i Inđiji po desetak minuta pošto će u suprotnom karta biti preskupa za stanovništvo.

  3. Zašto onda odlažete rok za završetak već petu godinu. Biće najvažniji tek kada se rekonstruiše pruga do Makedonske granice i luke u Pireju.

  4. Nemoj da pricas ? Taka je znaci situacija ? I to vec pet godina. Alal ti cufte u paradajs sosu drugarice bivsa ministarka.

  5. Ovaj dogadjaj ozivljava pricu o zaduzivanju. Poznato je da kineska vlada odobrava kredite zemljama u razvoju u Africi, Aziji Juznoj Amrici i a evo i u Evropi, da za njihovu otplatu uzima obezbedjenje, a da te kredite najcesce ne prijavljuje MMF-u i Svetskoj banci. Ministarka govori o projektima vrednim preko 7 milijardi evra, a ukupan zvanicni dug prema svim ino vladama je tek 4 milijarde evra. Dobro bi bilo da saznamo koje kredite i za koje projekte smo uzeli, kao i njihove uslove. Ne bi bilo dobro da za neke od njih saznamo tek kada dodju na naplatu. A lepo bi bilo da se o kineskim kreditima izjasni i Fiskalni savet, nadam se da mu je to u „opisu posla“.

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 3. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Milan Stanković - SevdahBaby

Danas je verovatno poslednji bastion profesionalnog novinarstva u Srbiji.