Mihajlović: Realno da struja ubrzo poskupi, pomoć ugroženima 1Foto:BETAPHOTO/MINISTARSTVO RUDARSTVA I ENERGETIKE/ZORAN PETROVIC)

Ministarka rudarstva i energetike Srbije Zorana Mihajlović rekla je danas da očekuje da poskupi struja za gradjane i to ubrzo, i je pripremljena Uredba o energetski ugroženom kupcu koja će pomoći onima koji ne mogu da plate struju, gas ili toplotnu energiju.

„Bez obzira na to kad će poskupeti električna energija, Ministarstvo rudarstva i energetike je spremilo Uredbu o energetski ugroženom kupcu, jer smo svesni da postoje domaćinstva u Srbiji koja ne mogu da plate cenu ni gasa, ni toplotne, ni električne energije“, rekla je Mihajlović.

Uredba će se, prema njenim rečima, odnositi na veći broj domaćinstava, jer su promenjeni kriterijumi i odnosiće se i na toplotnu energiju.

Mihajlović je, odgovarajući na pitanja novinara posle predstavljanja Predloga integrisanog nacionalnog energetskog i klimatskog plana Srbije rekla da veruje da će se poskupljenje ubrzo desiti, ali da ne može da kaže kada tačno, niti koliko će biti povećanje, jer to ne zavisi od Ministarstva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.