Mihajlović: Srbija može da bude među prvih 10 zemalja u svetu po uslovima za poslovanje

Ostavite komentar


  1. U navode „gospođe ministarke“ koju posle svih ovih silnih u javnost iznetih misli, snova i ideja već mnogi svrstavaju u Nušićevu „ministarku“ nimalo ne sumnjam. Srbija zaista može veoma brzo da se svrsta u 10 država na globusu gde je poslovanje najpovoljnije- ALI ZA STRANE IZRABLJIVAČE!
    Gde to ima na kugli zemaljskoj da neko kao Vučić (i ona kao saučesnik) razbacuju narodne pare kako bi platili strancima da dođu u Srbiju? Koliko su platili „Kontinentalu“ u Novom Sadu po radnom mestu,- 70.000 evra? Šta su dobili još pride, zemlju, oslobađanje od poreza, robovski jeftinu radnu snagu i,i,i…Koliko su dobile kineske firme, koliko druge nemačke, šta je do danas dobio Fijat u Kragujevcu samo da ostane u Srbiji? Zašto razbacuju državne resurse, npr.dadoše Kinezima i zlato i Bor, pa danas Narodna banka kupuje od Kineza nekada srpsko zlato po tržišnoj ceni? Mnogi na zapadu smatraju da samo umobolnici mogu da na ovakav način privlače strane firme čak i po cenu trovanja okoline i uništavanje sopstvenog stanovništva! (Železara SD, planirana eksploatacija Jadrita, planirani proizvođači guma itd.)
    A sve to rade bratije (i sestrinstva!) oko i sa Vučićem kako bi što više para strpali u svoje džepove. Ali i da bi jedna blajhovana ministarka, koja se u energetiku razume kao ona čuvena „Marica“ u neku srpsku stvar, mogla da narodu prodaje svoju pamet ovakvim pričama!

  2. Slažem se. Velike subvencije, male plate, mogućnost zabrane sindikalnog organizovanja i delovanja … ma milina za belosvetske izrabljivačke kompanije.

  3. Trenerova skola. Izvuces iz konteksta ono sto ti odgovara, a za sve drugo se pravis mutav. Srbija je na toj listi ukupno na 44 mestu, i to samo zahvaljujuci 9-om mestu za izdavanje gradj. dozvola. Medjutim u ostalim , mozda i bitnijim stvarima je daleko ispod 50 mesta. Pravna implementacija ugovora – 65 mesto, poreski sistem – 85 mesto, registracija imovine -58 mesto, prikljucivanje struje – 94 mesto, start biznisa – 73 mesto…… I td..
    Uci u 10, sa ovako korumpiranom vladom je kao reci, do 2025 poslacemo srpsku misiju na Veneru.

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 27. i 28. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Bilja Krstić, muzičarka

Postoji mnogo razloga i načina da podržimo Danas. Jedan je da postanemo članovi Kluba čitalaca Danasa.