Mihajlović: Vanredne kontrole na gradilištima daju rezultate 1Foto: FoNet/Ministarstvo građevinarstva

Vanredne kontrole na gradilištima, jer nema pristajanja na kraduckanje i nerad, to vreme je prošlo, izjavila je za Blic potpredsenica Vlade i ministarka građevine, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović.

„Prvo, nisam kao moji prethodnici. Vreme Ilića i Mrkonjića je prošlo, nema više pristajanja na kraduckanje i više se autoputevi neće graditi da bi povezivali dve njive“, izjavila je Mihajlović.

Drugo, u Srbiji ima još firmi, mada sve manje, koje misle da mogu da rade kao nekad. Koje misle da je dovoljno da u izveštajima napišu da sve je u redu i u roku i da to niko neće da proveri.

Da niko neće da ih pita ni koliko imaju radnika na gradilištu, ni kakav je kvalitet radova i poštuju li rokove. Misle da je dovoljno samo da pošalju račun i da da će to država to da plati. To mogu da zaborave”, izjavila je Mihajlovićeva. Ona je naglasila da je građevinska sezonu u punom jeku, da treba iskoristi svaki dan lepog vremena za rad, a da će „one firme koje ne rade plaćati penale, a država neće više ni dinar da potroši od onog što piše u ugovoru“.

Mihajlovićeva je istakla da je, nakon dužeg vremena, zadovoljna radovima na Koridoru 10 i najavila da će uskoro biti pušteno u saobraćaj i novih 30 kilometra autoputa između Pirota i Dimitrovgrada. Ona je čestitala građevinarima na mostu između Ljubovije i Bratunca koji u dan završavaju posao i pored ugrožene bezbednosti zbog vodostaja Drine.

„Ima problema na deonicama autoputa Koridora 11 od Obrenovca do Uba i Lajkovca do Ljiga, ali i to rešavamo uz pomoć i podršku ambasaodra Kine Li Mančanga. Prošlog vikenda probijen je i poslednji tunel na ovim deonicama, tako da vidim da i moj način kontrole donosi rezultat“, istakla je Mihajlovićeva.

Odgovarajući na pitanje šta očekuje od unutrašnjeg dijaloga o Kosovu koju je inicirao predsednik Aleksandar Vučić, ona je naglasila da je „posao ove generacije političara da učini sve što može da zajedno sa Albancima reši ovo pitanje“. Mihajlovićeva očekuje da će se rešenje za pitanje Kosova tražiti „gledajući u budućnost, u generacije naše dece, a ne u prošlost“.

Najvažnije je da Srbi i Albanci ovo pitanje reše mirnim putem, da građani Srbije i naša istorija i tradicija na Kosovu i Metohiji budu zaštićeni i da Srbija bude članica EU. Bez Srbije u EU, budućnost naše zemlje neće biti nimalo dobra, rekla je Mihajlovićeva.

Na pitanje može li opozicija u Beogradu da iznenadi SNS jednim kandidatom, Mihajlovićeva je ocenila da će opozicija doživeti bedljiv poraz, jer nema ideju, niti želju da radi.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari