Mihajlović: Za tri godine 200 km auto-puta 1Foto: FB /@zorana.mihajlovich

Ministarka građevine, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović izjavila je povodom Dana putara Srbije, da je u poslednje tri godine izgrađeno 200 kilometara auto-puteva i da će do kraja godine biti završen Koridor 10, kao i deonica Koridora 11 od Obrenovca do Preljine.

Mihajlović je najavila da sledeće godine kreće izgradnja Moravskog koridora, deonice Koridora 11 od Preljine do Požege, kao i „auto-put mira“ Niš-Merdare-Priština, saopšteno je iz Ministarstva.

Čeka nas puno posla. I zato je važno da se putarska preduzeća udružuju, osavremenjuju svoje poslovanje, prate trendove u savremenim tehnologijama, nadmeću za poslove i, kad ih dobiju, da radovi budu izvedeni u roku i kvalitetno, rekla je Mihajlović i dodala da država stvara uslove s ciljem da saobraćaj bude efikasniji i bezbedniji.

Naša vizija je jasna – povezati Srbiju sa regionom, Evropom i svetom. Svaki novi put i most koji izgradimo približava nas tom cilju. I to ostavljamo svojoj deci i generacijama koje dolaze u nasleđe, rekla je Mihajlović u čestitki putarima Srbije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari