Mihajlović: Žeželjev most do kraja 2017. 1

Potpredsednica Vlade Srbije i ministarka građevinarstva i saobraćaja Zorana Mihajlović i komesarka EU za transport Violeta Bulc obišle su danas radove na Žeželjevom mostu u Novom Sadu, koji se gradi uz finansijsku podršku EU.

„Nadam se da ćemo krajem sledeće godine u prisustvu komesarke Bulc otvoriti most za železnički, a potom i za drumski saobraćaj“, rekla je Mihajlović.

Ona je istakla da je u prethodnom periodu nedostajalo više saradnje između grada Novog Sada, pokrajine i Republike na realizaciji tog projekta, ali da je sada situacija mnogo bolja i da je komunikacija svakodnevna, saopštilo je Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije.

„Nadam se da će koliko je moguće brzo ići i realizacija Fruškogorskog kridora, već je u toku priprema dokumantacije, razgovara se o izvorima finansiranja“, istakla je Mihajlović.

Bulc je rekla da je zadovoljna slikom koju je videla na gradilištu i poručila da Evropska unija ohrabruje investicije u infrastrukturu, jer se na taj način povezuju ljudi, roba i prostor.

„EU je učestvovala u izgradnji Mosta slobode i učestvuje u izgradnji Žeželjevog mosta, jer ih smatra vitalnim koridorom važnim i za Evropsku uniju i za Balkan“, rekla je Bulc.

Predsednik Vlade Vojvodine Igor Mirović je rekao da je Pokrajina potpuno spremna da finansijski isprati tempo radova na izgradnji mosta i odgovori obavezama koje ima.

„Izgradnja se poprilično odužila i nadam se da ćemo do kraja sledeće godine imati nov Žeželjev most koji je od izuzetnog značaja, kao i uređene pristupne saobraćajnice, što je nova faza u celom projektu koja tek treba da započne“, rekao je Mirović.

On je izrazio uverenje i da će krajem sledeće godine pored gotovog Žeželjevog mosta, postojeći montažno-demontažni most, koji je poslužio svrsi, biti rasklopljen.

Gradonačelnik Novog Sada, Miloš Vučević, istakao je da je Grad Novi Sad do sada učinio sve da izgradnja mosta ide planiranim tokom i da će to činiti i ubuduće.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari