Milićević: Kopernikus vredi 37,5 miliona evra

Koliko je na srpskom oligopolskom tržištu kablovskih operatera prava vrednost kompanija

Ostavite komentar


  1. Питања:

    1.Зашто би ТЕЛЕКОМ платио 200 милиона евра за куповину фирме чија књиговодствена вредност капитала износи САМО 9.22 МИЛИОНА ЕВРА? На основу чега је ТЕЛЕКОМ проценио да се исплати платити фирму коју купујеш 21,7 ПУТА више од њене вредности?

    Остварена добит Коперникус технолоџи-ја у 2017.г. (1.53 мил.евра) говори да Телекому треба 132 године рада да исплати уложена средства у куповину, под условом да се понове остварени резултати из 2017.г. Ако се забележи пад добити као у односу 2016/2017, када је добит преполовљена, биће потребно најмање 500 година (колико И робство под Турцима) да Телеком поврати уложена средства. Ко је проценио да ће Телеком на тржишту опстати још 500 година?
    Остварени резултати по запосленом раднику говоре да Телеком са просечним приходом од 10.84 мил.дин. по запосленом раднику купује „нерадничку“ фирму у којој је исти параметар чак за 48% неповољнији (приход по раднику у Коперникусу је 5.68 мил.дин.), што је доказ да „државна“ фирма и те како може имати боље остварене резултате од конкурентске фирме у приватном власништву. Ко је одлучио да се купи „нерадничка“ фирма?
    Телеком куповином Коперникуса може увећати своје приходе на годишњем нивоу САМО 2.45%!!! Која је сврха инвестиције када се зна да обе фирме у будућности не могу издржати у борби са конкуренцијом (СББ, Теленор, ВИП), приходи ће им из године у годину значајно падати?

  2. Iza ove analize ne stoji realnost, već politička obojenost. Kažu bivši državni sekretar, što samo pokazuje da jedan nezadovoljnik zbog ostanka bez fotelje sada pokušava da blati državu. Amerika ne može da bude parametar za ceo svet. Tako da ova analiza uopšte ne stoji.

  3. Odgovornost i posledice su na menadžmentu koji upravlja kompanijom. Ako je to dobar poslovni potez-nagrada, ako nije -kazna.

  4. Зашто би ТЕЛЕКОМ платио 200 милиона евра за куповину фирме чија књиговодствена вредност капитала износи САМО 9.22 МИЛИОНА ЕВРА? На основу чега је ТЕЛЕКОМ проценио да се исплати платити фирму коју купујеш 21,7 ПУТА више од њене вредности?

  5. Neko k/?/ krade od naroda ogromne pare, brzo ce doci do smene vlasti pa cemo saznati ko je to i gde je taj novac zavrsio. Narod ocekuje da se zna ko i kako raspolaze njegovim sredstvima, na kraju ce morati polagati racuna za sve sta su uradili.

    1. nažalost, u našoj zemlji niko nikad nije odgovarao. nebitna je promena vlasti, ukoliko je menjaju između sebe stari i novi. svi su isti,verovatno i rade zajedno. na žalost,ne vidim u skoroj budućnosti nekog poštenog koji bi poveo opoziciju. dok se takav pojavi od nas nece ostati nista

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 26. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Vasil Hadžimanov, muzičar

Danas su jedine novine koje nepristrasno izveštavaju o stvarima u zemlji i jedini prozor u istinu.