Minimalac najbliži cifri od 31.000 dinara

Pred sutrašnji sastanak sindikata, poslodavaca i države, počinju da se pojavljuju konture budućeg dogovora

Ostavite komentar


  1. APTIV (robo vlasnička firma
    motača kablova) rekao svojim radnicima da neće povećavati plate do kraja godine,kao i da neće povećavati broj dana godišnheg odmora od 5 dana(ima još15 dana godišnjeg kolektivnog ali sa umanjenom platom).

  2. Kolika je plata kod kineza u prodavnici i zasto ne izdaju fiskalne racune?
    Koliko drzava gubi na tome,a koliko neki ponedinci zaradjuju na tome?
    Ko je izracunao 37500 potrosacka korpa?

  3. Srećom, dolaze izbori pa će prvorođeni morati malo da odreši kesu i kupi malo glasova!

  4. Kada se uvedu platni razredi i ukine rad na povremene i privremene poslove, kada se svi gradovi izjednače sa platom za isto radno mesto i kada minimalac bude iznad potrošačke korpe biće novca za pio i penzije će prasti.

  5. Budzet je pun kao nikada do sada, suficit ogroman, kupuju se zlatne poluge, Euro nikad nizi… Sta je problem da se drzava odrekne nekog procenta na zarade? Ili, Psiho laze za ono prvo.

  6. Nije cifri nego broju 31000.
    Cifre (dekadne) su 0,1,2,3,4,5,6,7,8,9, a 31000 je broj.

  7. Lako je to rešiti.
    Veće plate-veća potrošnja-više novca od PDV-a.
    Država se kratkoročno odriče dela novca.
    Dugoročno joj se vrati.

    1. Ne ide to tako. Zaboravio si na Dodika. Njemu svake godine po 20-30 miliona, a u Srbiji se deca leče sa SMS porukama.

  8. SUPER minimalac… bravo….daj boze da bude negde oko 265 eura …bravo „zlatno doba „…bravo… naj modernija tehnologija za namotavanje auto kablova ( ko zna vec koliko fabrika )., ..doktori , magistri strucnjaci za pravljenje guma ( ko zna vec koliko fabrika ) kasne , samo malo ( par desetina godina ) , leteci volkswagen automobili a i Fiat nesto kaslje …
    Bravo … sindikati i radnicka klaso…bravo …samo i dalje masite zastavicama , vozikajuci se autobusima , na mitinge sns sekte uz “ dobre “ sendvice za slavu i rejting …znate vec koga…

  9. Ko ima platu ispod 40.000 din,a narocito oni koji uz svu sramotu sto rade ispod te zarade i jos neprijavljeni,nemaju svoje ja,obraz i time podrzavaju drzavu i privatnike da ih omalazavaju i sve ostalo!
    Ako nemate ome da se zalite,ako nema normalnih sindikata,sad bar imate ulicu i proteste!

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 4, 5. i 6. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Zoran Panović, novinar

Mislim da bi bilo krajnje pošteno i odgovorno da se ljudi koji zaista vole Danas učlane u Klub čitalaca Danasa.