Ministarstvo demantuje poljoprivrednike: Obavešteni su da će sastanak biti održan tokom ove nedelje 1Foto: N1

Ministarstvo poljoprivrede poslalo je saopštenje za medije u kome „oštro demantuje“ navode da nije odgovorilo na zahtev sedam poljoprivrednih udruženja, novi sastanak u toku nedelje

„Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede najoštrije demantuje netačne informacije koje su se pojavile u pojedinim medijima da ovo ministarstvo nije dalo nikakav odgovor na zahtev sedam poljoprivrednih udruženja da se ponovo organizuje sastanak sa predstavnicima Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, kao i drugim državnim organima“, navodi se u saopštenju.

Naime, kako kažu, Kabinet ministra poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede je juče, 17. juna 2024. godine, primio mejl upućen od strane sedam poljoprivrednih udruženja sa zahtevom za novi sastanak, a Ministarstvo im je istog dana odgovorilo i obavestilo ih da će zahtevani sastanak biti održan tokom ove nedelje, a da će o tačnom terminu održavanja sastanka biti blagovremeno obavešteni.

„Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede ponovo ističe da je apsolutno spremno da razgovara sa predstavnicima svih poljoprivrednih udruženja u Republici Srbiji, sa ciljem da se u civilizovanoj, konstruktivnoj i prijateljskoj atmosferi razmotre svi problemi i izazovi sa kojima se srpska poljoprivreda suočava“, dodaju u saopštenju.

„Kao što je dijalog generalno važan za društvenu stabilnost, mislimo da je isto tako važan i u oblasti poljoprivrede, jer država i poljoprivredni proizvođači nisu i ne treba da budu neprijatelji, već partneri i saveznici posvećeni istom cilju – unapređenju i razvoju srpske poljoprivrede i njenom još većem učešću u rastu domaćeg bruto društvenog proizvoda“, zaključuju iz ministarstva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari