Ministarstvo: Nema prečice do novca 1

Ministarstvo privrede Srbije saopštilo je danas da ni Ministarstvo, ni Delegacija Evropske unije (EU) ne prihvataju nikakve preporuke za dobijanje odreрenih sredstava iz programa Vlade Srbije i EU, niti iko može da „skrati put“ do njih.

Ministarstvo je reagovalo pošto su mu se obratili privrednici za pomoć u rešavanju problema koji su nastali prilikom komunikacije sa odreрenim agencijama, koje nude usluge informisanja i posredovanja. Važno je da podsetimo sve privrednike i javnost da su sve informacije o otvorenim programima Vlade dostupne na sajtu Ministarstva privrede, Godine preduzetništva, regionalnih razvojnih agencija i Privredne komore Srbije, a o programima EU na sajtu Delegacije Evropske unije u Beogradu i Evropske komisije.

Privrednici koji su se obratili Ministarstvu privrede, najviše su se žalili na način poslovanja odreрenih agencija. Ministarstvo prenosi da su im privrednici preneli da agencije usmenu saglasnost ili zainteresovanost tretiraju kao da se privrednik obavezao na određene usluge i određenu pretplatu, pa čak i da pristaje na tužbu ukoliko ne plati račun. Apelujemo na sve potencijalne korisnike da vode računa pri komunikaciji sa sličnim agencijama, jasno i nedvosmisleno izjašnjavajući svoj stav da li pristaju na takav vid usluge ili ne, kao i da zahtevaju da im se objasni proces plaćanja, navodi se u saopštenju.

Ministarstvo je održalo sastanak sa pojedinim agencijama, apelujući i na njih da usklade svoj način poslovanja i komunikacije u skladu sa žalbama privrednika, navodi se u saopštenju.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari