Ministarstvo odbrane negira sopstvene podatke 1Foto: Pixabay/Sakurayim

Kada je Ministarstvo odbrane, reagujući na tekst „Vučić se zabrojao, nijedna cifra o platama u vojsci mu nije tačna“ juče „u cilju objektivnog informisanja javnosti“ saopštilo da su u našem listu „izneti potpuno netačni podaci o prosečnim platama vojnika izvedeni po raznoraznim računicama“, potpuno je smetnulo sa uma da su podaci – sa njihovog sajta.

Kažu i da „ništa od navedenog ne može opovrgnuti činjenicu da su plate vojnika danas povećane za više od 70 odsto„. Ništa, osim onoga što su sami objavili.

Navode, između ostalog, primer desetara koji je 2012. imao 34.211 dinara a od januara će primati 59.519. Međutim, danas taj desetar, prema sajtu MO, prima 55.109 dinara što je rast od 64,25 odsto.

Slično je i sa zaradom razvodnika koji je u decembru 2012. kada je Aleksandar Vučić postao ministar odbrane, iznosila 32.658 dinara a u oktobru ove godine primio je 52.321 dinara ili 64,52 odsto više. Nije preko 70 procenata, kako tvrdi Ministarstvo. Čak ni 70, što je pomenuo predsednik Srbije. To su činjenice koje smo dužni da prenesemo, takođe u cilju objektivnog informisanja javnosti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari