Ministarstvo pokrenulo postupak protiv EPS-a

Prema navodima u tužbi, EPS Distribucija je zloupotrebila institut neovlašćene potrošnje - "krađe struje", sa ciljem da naplati zastarela dugovanja, u kojima se nalazi i kamata obračunata konformnom metodom, koju je Ustavni sud 2012. godine proglasio neustavnom
Nakon tužbe Centra za zaštitu potrošača Forum zbog zloupotreba u vezi s navodnom krađom struje

Ostavite komentar


  1. Navikli da ne plaćaju, pa im sad muka…
    A možda idu logikom: Kad ovi gore kradu na veliko, što mi ne bi na malo?

  2. Men su brutalno opljackali nakon useljenja u novogradnji gde je stajao plakat da je EPS distribucija prikljucila sva brojila na mrezu. Kad Sam potpisao ugovor, skinuli su mi brojilo I obracunali mi 250.000 dinara I naterali me metodama prinude da potpisem priznanje tog duga. EPS pljacka u celoj drzavi I odgovorne za to poput Make Draskovic u Beogradu treba zatvoriti na maksimalne kazne za organizovani kriminal

  3. Ministarstvo ovakvim potezom legalizuje kradju struje i ne placanje iste, a gradjane koji posteno placaju ono sto potrose proglasava idiotima.

  4. Bravo Nislije. EPS je monopolista koji radi sta hoce, evidento krsi zakone, i to ne samo po pitanju neovlascene potrosnje, a ne snosi nikakve posledice jer je za svaku vlast zlatna koka. Videcemo kako ce se ovaj postupak zavrsiti. Nisam bas optimista

  5. Pa i očitavanje brojila, kada stignu, ako stignu, obavljaju privatne firme u vlasništvu "navijača"…pa se vi žalite na očitanu vrednost…treba li šta dodati na ovu temu? Sud, bar drugostepeni, uvek je na strani EPSa, i sve to u ovom segmentu ukazuje na ulazak fašizma na mala vrata. Imate monopolistu, jurišne odrede na terenu, i Sud koji štiti dželata od žrtve.

Ostavite komentar


Ekonomija

Veliki broj falsifikovanih proizvoda na tržištu: Kako da ih prepoznate? 10

Veliki broj falsifikovanih proizvoda na tržištu: Kako da ih prepoznate?

Sa prazničnim periodom povećava se i potrošnja, čak i za 40 odsto. Nakon poslednjeg otkrića falsifikovanih proizvoda, potrošači će osim o cenama morati da vode računa i o kvalitetu namirnica. Marko Dragić iz Nacionalne organzacije potrošača rekao je za RTS da se može očekivati da je na tržištu u Srbiji veliki broj falsifikovanih proizvoda i da građani koji su ih uočili mogu da ih prijave tržišnoj i poreskoj inspekciji.

Naslovna strana

Naslovna strana za 27. i 28. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Tatjana Mandić Rigonat, pozorišna rediteljka

U ovoj medijskoj prašumi dezinformacija, poluinformacija, laži i propagande u kojoj živimo, Danas je list koji piše u našem interesu, interesu građana.