Ministarstvo privrede raspisalo javni poziv za privatizaciju izdavačkog preduzeća "Rad" i još dva preduzeća 1Foto: Nina Čolić

Ministarstvo privrede raspisalo je danas javne pozive za prikupljanje ponuda za učešće u postupku privatizacije tri preduzeća – Izdavačko preduzeće „Rad ad“ iz Beograda, „Tehnohemija ad“, za trgovinu iz Sremske Mitrovice i „Nedeljne novine“, akcionarsko društvo za novinsku i izdavačku delatnost  iz Bačke Palanke, saopšteno je iz ovog ministarstva.

Kako se navodi, pravo na učešće u postupku imaju domaća i strana, fizička i pravna lica, kao i konzorcijum pravnih i/ili fizičkih lica.

„Početna cena na javnom nadmetanju za Tehnohemiju iznosi 511.612,85 evra, za IP Rad je 3.811.962,85 evra, a za Nedeljne novine je 14.057,40 evra. Za učešće u postupku javnog prikupljanja ponuda sa javnim nadmetanjem radi prodaje kapitala Tehnohemije i Nedeljnih novina zainteresovani mogu podneti prijave najkasnije do 24. avgusta do 15 časova, odnosno 12 časova, dok je rok za prijave za IP Rad 25. avgust, do 12 časova“, saopštili su iz ministarstva.

Kako su objasnili, prijava se podnosi u zatvorenoj koverti, zajedno sa ponudom, sve u skladu i na način definisan Uputstvom za ponuđače, a samo blagovremene i potpune prijave će biti razmatrane.

„Prodajnu dokumentaciju, koja će biti dostupna od 31. jula za sva tri preduzeća čine – ugovor o čuvanju poverljivih podataka, privatizaciona dokumentacija, uputstvo za ponuđače, obrazac prijave za učestvovanje u Postupku i nacrt Ugovora o prodaji“, naveli su oni.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari