Ministarstvo rada „zaboravilo“ na hitnu adaptaciju gerontoloških centara

Socijalni centri kojima je obećana rekonstrukcija posle pisanja Danasa o „neobičnom” tenderu u resoru Zorana Đorđevića, novac nikada nisu dobili

Ostavite komentar


  1. Gerontološki centri sa.o za bogate.Mesec dana u geromto centru u Novom Sadu vas mošta .im 50.000 din.Ko ima toliku penziju.Uzimaju im imovinu i penziju i opet nema dovoljno mi zaesec dana.

    1. Domna Limanu je razvalina, korisnici plaćaju ogromne pare za katastrofalnu uslugu, nezainteresovabe doktore, rđavu hranu, lošu negu, prljavštinu, zadimljene prostorije kao u najgorj kafani. Uprava nikad gora i uvek ima objašnjenje za sve primedbe. A rekonstrukccija je odavno obećana, pa ništa.

      1. Lično znam da je jedna starica umrla i kad su rođaci došli u posetu je videli mrtvu u krevetu.Nigde medicinske sestre,lekara.Rekli im da su bili na toplom obroku.

  2. U Leskovcu dom za stare izgleda fenomenalno, ali stvarno. Sada mi je jasno zasto dolaze iz cele Srbije u Leskovac. Da bar nesto bude iznad proseka u Leskovcu.

  3. Kažu informisani da je kod tadašnje garniture u tom ministarstvu osnovni kriterijum za dobijanje para, i za stavljanje na prioritetnu listu za Kancelariju za javna ulaganja, bio da li prihvataš projektovanje za 20-22 eura, sa Grahovcem koji je ranije radio u toj Kancelariji, ili ne prihvataš. A onda ti saradnica pomoćnice ministra i pruži svu stručnu pomoć kako da to sprovedeš a da bude samo jedna ponuda. Oni koji su progutali knedlu su dobili pare za renoviranje, a oni koji nisu hteli to nisu dobili novac iako su im preko bile potrebne za renoviranje.

  4. U gerotološkom centru u Krupnju godinama ne radi lift,godinama se zbog toga ne primaju novi korisnici koji se upućuju u Šabac 60 kilometara daleko?Da li će neko reagovati i pomoći starima da popune uptažnjena mesta stavljanjem lifta u funkciju(što je uslov)?

Ostavite komentar


Ekonomija

"Obećavan izvoz svinjskih glava, nožica, repova... a nemamo svinja": Od Tita do Vučića, svi pričali o velikoj trgovini sa Kinom 10

„Obećavan izvoz svinjskih glava, nožica, repova… a nemamo svinja“: Od Tita do Vučića, svi pričali o velikoj trgovini sa Kinom

Srbija i Kina potpisale su 17. oktobra prošle godine Sporazum o slobodnoj trgovini, tokom boravka srpske delegacije u Pekingu, u kojoj je bio i predsednik Srbije Aleksandar Vučić. On je tada najavio veliki značaj ovog sporazuma za Srbiju, ali stručnjaci smatraju da će naša zemlja ovim, mahom povećati uvoz, a da će najviše izvoziti kineske kompanije koje posluju u Srbiji.

Naslovna strana

Naslovna strana za 27. i 28. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Živko Gocić, vaterpolista

Danas volim zato što je objektivan i zato što u njemu pronalazim sve informacije koje su mi potrebne na dnevnom nivou.