Za prva dva dana 607.000 mladih se prijavilo za 5.000 dinara, isplata najkasnije do 19. decembra 1Foto: J. Stanković

Ministar finansije Siniša Mali rekao je jutros da se za prva dva dana prijavilo 607.000 mladih  za pomoć države od 5.000 dinara.

On je gostujući u jutarnjem programu televizije Prva pozvao sve mlade od 16 do 29 godina da se prijave za ovu pomoć.

„Želimo da damo podršku u ovim teškim vremenima. Ove godine tri puta pomažemo naše mlade, a za ovu treću pomoć izdvojili smo oko šest milijdardi dinara u budžetu“, istakao je Mali.

Dodao je da će isplata 5.000 dinara krenuti već 16. decembra, a da očekuje da će država svima isplatiti najkasnije do 19. decembra.

Uslov za dobijanje pomoći je da mladi imaju od navršenih 16 do navršenih 29 godina na dan 20. novembra 2022. godine, odnosno kada je stupio na snagu Zakon o privremenom registru državljana Republike Srbije, da su državljani Srbije i da imaju prebivalište na njenoj teritoriji.

Nakon unošenja osnovnih ličnih podataka na portalu Uprave za trezor (JMBG, broj lične karte i ime banke), biće im zavedena prijava, čiji će status tu moći i da provere.

Da bi dobili novac, potrebno je da se svi mladi prijave, bez obzira na to da li su se ranije prijavljivali za pomoć koju je država davala, i da u trenutku prijave imaju važeću ličnu kartu.

Prijave na linku idp.trezor.gov.rs .

Istovremeno, primaocima novčane socijalne pomoći i licima u Zavodu za izvršenje krivičnih sankcija novac će biti uplaćen bez podnošenja prijave, dakle automatski, navodi se u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.