Otvoren link za prijavu mladih za pomoć od 5.000 dinara 1Foto: Shutterstock/librakv

Prijave za pomoć države za mlade od 16 do 29 godina u iznosu od po 5.000 dinara počele su na sajtu Uprave za trezor i trajaće do 15. decembra.

Uslov za dobijanje pomoći je da mladi imaju od navršenih 16 do navršenih 29 godina na dan 20. novembra 2022. godine, odnosno kada je stupio na snagu Zakon o privremenom registru državljana Republike Srbije, da su državljani Srbije i da imaju prebivalište na njenoj teritoriji.

Nakon unošenja osnovnih ličnih podataka na portalu Uprave za trezor (JMBG, broj lične karte i ime banke), biće im zavedena prijava, čiji će status tu moći i da provere.

Da bi dobili novac, potrebno je da se svi mladi prijave, bez obzira na to da li su se ranije prijavljivali za pomoć koju je država davala, i da u trenutku prijave imaju važeću ličnu kartu.

Pročitajte i:

Koliko se mladih već prijavilo za državnu pomoć od 5.000 dinara?

Vlada Srbije: Ograničene cene životnih namirnica, povećava se marža prodavcima goriva

Ko sve ima pravo na pomoć države od 5.000 dinara pred Novu godinu i koja je procedura za prijavu?

Istovremeno, primaocima novčane socijalne pomoći i licima u Zavodu za izvršenje krivičnih sankcija novac će biti uplaćen bez podnošenja prijave, dakle automatski, navodi se u saopštenju.

U prvom krugu pomoći prijavilo se više od milion mladih, a iz budžeta je isplaćeno više od 100 miliona evra u dinarskoj protivvrednosti na dan isplate, po srednjem kursu NBS.

Isplata trećeg kruga pomoći za mlade, kako je najavljeno, očekuje se od 16. decembra.

„Ovo su dobre mere kojima podržavamo mlade ljude, koji su budućnost naše zemlje, pokazujemo im da je njihova država tu i da brine za njih“, napisao je danas Siniša Mali, ministar finansija, na svom Instagram nalogu.

Prijave za pomoć države za mlade su na linku idp.trezor.gov.rs.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari