Ko sve ima pravo na pomoć države od 5.000 dinara pred Novu godinu i koja je procedura za prijavu? 1Foto: J. Stanković

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je danas da je država obezbedila još po 5.000 dinara pomoći svim mladima koja će biti isplaćena pred Novu godinu.

On je najavio da će rok za prijavu biti od 1. do 15. decembra i da će postupak biti isti kao i za prethodne pomoći države za mlade koje su bile ove godine.

U februaru i junu već dva puta država je davala pomoć mladima od 16 do 30 godina.

To znači da će link za prijavu biti otvoren 1. decembra u ponoć, a svi će moći da se prijave na sajtu Uprave za trezor.

Pravo na prijavu imaju svi mladi, državljani Republike Srbije koji u trenutku prijave imaju između navršenih 16 i 29 godina, prebivalište na teritoriji Srbije i važeću ličnu kartu.

To znači da mogu da se prijave svi koji su do početka prijave napunili 16 godina, a nisu do tog datuma napunili 30 godina.

 

Ako je procedura zaista ista, za ovaj novac treba da se prijave samo oni mladi koji se nisu prijavili u prva dva kruga, što su uglavnom oni koji su u međuvremenu napunili 16 godina, dok će svi ostali, koji su dobili 100 evra prvi ili drugi put pomoć a još nemaju 30 godina, sada po automatizmu dobiti i 5.000 dinara.

U prvoj krugu pomoći prijavilo se više od milion mladih, a iz budžeta je isplaćeno više od sto miliona evra u dinarskoj protivvrednosti na dan isplate, po srednjem kursu NBS.

U januaru ove godine za pomoć od 100 evra prijavilo se 1.019.796 ljudi.

Isplata trećeg kruga pomoći za mlade, prema rečima predsednika Vučića, oćekuje se između 19. i 25. decembra.

 

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari