Ko sve ima pravo na pomoć države od 5.000 dinara pred Novu godinu i koja je procedura za prijavu?

Ostavite komentar


  1. Mladi će i da mu ostanu a od mladih neće imati ništa retko koji rade većina na grbaču penzioneri ili onom koji radi mladi neće da rade za ovu platu a mi vesnici radimo po fabrikama kablova za 40 hiljada nama ne treba pomoć uopšte bitno da imamo poresku olakšicu od 19.300 radimo kao magarci žalosno

  2. Razmislite malo korona nema otisla popis ima mladima po 5000 jer tako bese sa penzioneri otvara radnje u 4 ujutru

  3. Gospodine predsednice obican narod ti je jadan u srbiji vi primate platu od tog obicnog naroda pomozite narodu

  4. Kad ćeš porodiljama da vratiš njihovo?Mi nećemo tvoju milostinju,hoćemo samo naše!

  5. Šta je sa mladima od 30 do 40 godina oni nikakvu pomoć nemaju zasto je tako

  6. Je li to znaci da nam je krenulo, inflacija oduzdana, stuju vise ne uvozimo, drva, pelet vraceni na cenu 2020g. Mleka, secera puni rafovi, deca vracena u vrtic. Moze predsednice delite pare.

  7. Zašto pomoć nemaju samohrane majke i udovice?Trebalo bi i nama pruziti neku vrstu pomoći?

  8. Umesto mladima dajte novac sirotinji za ogrev i hranu
    To bi vam bilo pametnije.

  9. Nigde u svetu mlafim i zdravim se ne daje pomoć.Zdravi si i umesto u kafiće nek traže posao.Penzionerima,invalidima ništa.U celoj Evropi se svima a ne samko ko se javi daje od 300 evra u Španiji do 800 evra u Holandiji.I Hrvatskoj sad bio rekordna povećanke penzija i naj više dkbili naj sa naj manje,sledi božićnica i u januaru redovno povećanje penzija,Imali su i svima dva puta energetski dodatak koji daje EU sbojim članovima.

  10. U redu je da se mladima pomogne,ali zasto se drzava ne osvrce na domacice mlade majke koje ne mogu da rade jer decu nema ko da im cuva.Zasto se domacicama ne pomogne?

  11. A sta je sa starijima od 30 god?Ili daj svakom ili ne daj nikom,kratko i jasno!Dokle bre ovakve gluposti?!

  12. Primam izdrzavanje od muza od njegove penzije 9hiljada din,nemam pravo ni na njegovo sto prima po 20 hilj ni nista ,postoji li nacin I evidencija za bilo koju pomoc.zivim sama

  13. Pravo imaju neradnici to je 90 posto omladine! Ej drzavo daj sirotinji leba. A sta je i sa srednjim stalezom? U svemu imaju vecu prednost do 30 i od 50g sramota!

  14. A gde su socijalno ugroženi, srednjih godina. Za posao kažu stari ste, a za penziju mladi ste.

  15. Koliko god dao ljudima i dalje ce biti nezadovoljnih…A sta da nista nije dao onda se ni nebi mogli zaliti…

  16. Kad će se setiti i nas koji smo ostali bez posla zahvaljujući njegovim rukovodećim ministrima bez ikakvog prava na bilo kakvu pomoć ni sa biroa a ni od ove bajne države

  17. Mene zanima uzrast od 10do 16godina u koju populaciju spada deca ili mladi? Jer dete već od 10 godina nije dete, već odrasla osoba. U autobusu dete od 10 god. plaća punu cenu karte,dete od 10god. nema prava na paketiće??? Ako je dete od deset godina već odrasla osoba onda je ona POCETNIK „MLADI“ ? ZAŠTO I TI „MLADI“ ,nisu uključeni u državnu pomoć?

  18. Za nase najmladje do. 16 god nista a samo uszbenici za starije osnovce od 15000-20000 din.

  19. Kakva jadna država, sa jadnim stanovnicima koji ne mogu da žive od svog rada nego čekaju milostinju od diktatora koji je uzurpirao svu vlast!

  20. Stace da rade deca sa punih 16 godina koji jos nemaju licnu kartu kako ce onu dobiti pare dal moze sa zdrastvenom knjizicom

  21. A mi sto placamo kiriju radimo u maxiju za minimalac sta ces nama dati?
    Sram te bilo!!!!!

  22. Moja kćerka se prijavila dva puta alioba puta joj banka vratila pare jer nihe došla prvi put ,pa su i drugivput kad je doška u banku rekli da su pare vraćene jer prošlo 6 meseci , od prvog i od drugog puta uplate,… toliko ako namerite da ćuvate te pare ,.. ćisto da obavestite javnost, mkade da obavezno podignu jer štednja u banci na tom raćunu će biti ukradeno pravo nije jedina za mlade koji taj raćun pkaćaju uslugu a izgube uplatu u roku 6 meseci i sve uplate togj raćuna i državne uplate ,ako im novac stoji bez podizanja ,Banka će reći da je novac vratila u nacionalnu Banku ,To vamvje isto kao 2008 moja uplata za struju u pošti je šetala 18 meseci da bi posle piskaranja jurenja pronašla da je završila iz poštve u Minustarstvu Financiju i da se tu više ništa nemože i morala sam platit ponovo 60 000,dinara u tom periodu 750 € ,pord dokaza da sam uplatila ,…!?!

  23. А шта би са самохраних мајкама ,оне да се обесе????

  24. Kakvo je ovo ponizavanje sopstvenog naroda.Nema dalje od ovog. Jadni moj nekada dostojanstveni narode…nista nije ostalo od naseg dostojanstva vise…umiremo bez ikakvog otpora…Pitam se sve cesce kada je bio taj momenat kada smo se predali!

  25. Samo dodje li do rezerve oni će da idu mi od 45 više ne nsteraćemo ih kad će dnevnice biti isplsćene za rezerviste

  26. Ima li u ovoj zemlji Srbiji iko da lupi šakom od sto i kaže : dosta predsedniče.Koji Ustav ili zakon vam dozvoljava da vi određujete ko će i koliko novca poreskih obaveznika dobiti.Šta predstavlja Vlada u ovoj zemlji,posebno njen premijer i ministri.Molio bih vas da ponovo upišete pravni fakultet,jer očito niste dovoljno savladali oblast vladavine prava!

  27. Za berbu malina dnevna zarada je bila do 5000 din. Zašto ovi „trutovi“, to nisu iskoristili, nego čekaju da im se dodeli nešto nrzaradjeno? Da li je ovo kupovina glasova za neke naredne izbore? Korupcija na državnom nivou! Koliko ima starih i bolesnih sa penzijom 13000 din ili nemaju penzije a ne mogu raditi. Da li najvažnije očuvanje vlasti, a izgleda u ovoj zemlji to jeste? Baš pametno vaspitavamo mlade, da dobiju a da ne rade!

  28. Perfektno. Genijalno. Kakva svota. Kakva pomoc drzave od novca gradjana. Bravooo. I mi ostali dobijamo pomoc. Usled nenormalnih cena i bolesne i matore nas navode na odlazak na rad, makar i na tri meseca u zemlje EU. Cak i u bedarama poput Slovacke ili Madjarske gde nam ostaje po 200-500 evra(normalno, ko izdrzi usled narusenog zdravlja). Procicemo bolje od Bugara. Ko ne shvata, neka kontaktira nekog intelektualca(prosvetara) od oko 60 god u Bugarskoj koji se ne bavi politikom nasega bratkata, da mu opisno prenese desavanja. Slicno prolaze sve zemlje Balkana. Bravooooo kraljevi manipulacija. Prevazisli smo sve likove iz serije stripova Alan Ford.

  29. Kojj svi dobijunpo nesto.Neko puno neko manje
    Domaćice nista
    Nistajuuuuu
    Potvrde da ne rade i njima po 5000 bar
    Glefam zene kako im je žao sto miko ne misli na njihh breee

  30. Svi čekaju neku pomoć.Potrebna je svima slažem se.Ali u sezoni rada na vojvođanskim poljima ne možeš naći radnika a nadnice nisu baš male pa razmislite malosvi beže od motike a hoće jeftinu hranu .Ma sve se svelo na grbači paora

  31. Lepooo je to
    Kad juče cuje se ovako
    Jeeeeeeee
    Sra je bilo
    Opet nam deli Srbija para jeeeeeee
    Srećna mladež
    A vojna lica ih..25 posto
    Lepota
    Još samo oni kalabasteri na vma koji prime čin kad se zaposlr ko doktori..da ne setkaju u prazno
    Sestre..te zakažu za 6 meseci a vidis da guzve nema
    Njima nista bre

  32. Malo ste ima dali po 200e pa sad i po 5000 da mogu da sljokaju.A deci nista?Sto niste maloletnima dali da se kupe novogodišnji paketići kad ste tako darežljivi????
    Zasto ne date preko 30 godina ?Sad barem znam za koga necuu da glasam na buducim izborima…. Verujem da vecina deli moje misljenje…Pa nek ti glas daju ,,mladi“ko se rasani da ode na izbore.

  33. Samo kad mi koji imamo preko 30 godina nemamo pravo da dobijemo nista.Mi nismo ljudi,verovatno.

  34. Срам те било вучићу што понижавао нашу децу на овај начин! Ниси заслужио ни да ти се име и презиме напише великим словом.

  35. Treba dati mladima. Ko je odredio da je covek od 29 godina mlad? U tim godinama sam imao dvoje dece i preuzimao sve najteze poslove u domacinstvu na sebe, radeci odgovorno i posao u firmi. Treba dati i penzionerima, od njih se ti isti mladi grebu, opet ce muceni domacini, penzioneri potrositi da okrpe krov nad glavom i podaju tim istim mladima. Ne treba dati javnom sektoru, oni vec imaju previse, s’obzirom da su po definiciji usluzni sektror za narod i privatni sektor, da vode i uredjuju bitokratiju kako bi privatnici lakse i bolje funkcionisali i stvarali zaradu. A najvise treba dati bas tim privatnicima, koji rizikuju sve svoje da bi zaradili sve to sto se daje i deli, pa zarade i za uspavani javni sektor koji je procentualno najveci i najplaceniji u Evropi, zarade i da se starima isplate penzije, jer penzioni fond nema nista, placa od tekucih poreza privatnika, a zarade i za mlade, skolstvo, sport, turizam…

  36. Свака част што помаже младима,немам ништа против тога. А зашто не помаже мало и инвалиде са малим примањима, који живе са 12Хиљада динара,млади могу зарадити а инвалиди не могу зарадити. А инвалиди су нај угроженији,поготово они који добијају малу помоћ за туђу негу.

  37. A sta je sa zaboravljenima sa zavoda. Ovi sa 60 koje niko neće na posao a za penziju su mladi. Bruka i sramota, mladi koji mogu da rade deli pare a stariji izgleda ne postoje osom kad je glasanje. Bruka jedna od predsednika

  38. Cista kupovina i ulagivanje omladini, razumem da dobijaju ne zaposleni ali ne i zaposleni.

  39. Можда би било боље да дели бесплатне авио карте, у једном правцу, као “ помоћ“ младој популацији ??? Биће и тога …

  40. A pomoć za nezaposlene lica,koja su na birou,nebitno za godine,i gde je pomoć za nezaposlene koji imaju od 30 godina pa naviše,nema,ta kategorija je zaboravljena u ovoj zemlji.Mada je on zaboravio čitav narod,tako da me ništa ne čudi.

  41. A gde je pomoć za radnike? Oni na minimalcu su na ivici egzistencije. Beda i poniženje, to je ono što mi imamo već 20godina.

  42. A imali gde nas od 30 pa do 65 god treba li nama kad kakva novcana pomoc od ove vajne drzave, ili samo za omladinu i penzionere?

  43. A šta je sa mldjima od 16 godina koji imaju problema u razvoju i svaki dinar im je potreban za terapije,asisistente itd…

  44. Daj Vucicu da vratim dozvoljen,minuss u banci , i necu te ni spomenuti, da te znam

  45. Hoće li biti kakva pomoć za stara lica od 65god koji nemaju penziju i koji ne primaju nikakvu pomoc

  46. Kada ce dobiti pomoc ljudi koji rade za minimalac kod privatnika? Nije fer da pomoc dobijaju samo zaposleni na drzavnim jaslama

  47. Sramota me je sto sam drzavljanin ove zemlje…. Ne sto sam Srbin, time se ponosim i dicim

  48. A mi sto radimo za minimalac I dodatne poslove kako bi preziveli,a presli smo 30tu,nemamo prava na pomoc drzave. Stidi se drzavo

  49. A ima da placa mlade momke,manekene,sa kojima rade to sto rade!!! Sramota me i da kazem,pricam o tome!!!

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 20. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Antonela Riha, novinarka

I pre nego što sam se učlanila u Klub čitalaca Danasa kupovala sam jedino Danas.