MMF poziva investitore u RTB Bor

Visoki predstavnici MMF-a obišli rudnik i topionicu RTB Bor

Ostavite komentar


  1. Mogli su prosetati i do Gose.Da se uvere u plodove stranih investicija i drzavne zastite radnika.Sve na jednom mestu.

  2. Sa MMF-om mora se dogovarati i pregovarati. Dugooo su oni prisutni na polju naše ekonomije, i dugooooo već bez njihovog odobrenja ne možemo učiniti ništa. Nadajmo se da će ovoga puta biti povoljan ishod dogovora, u našu korist.

  3. Ako se zaista putem istraživaja pokazalo da Bor ima svetlu budućnost treba učiniti sve da se dovedu investitori koji će uložiti u njihovu budućnost.

  4. Gledao sam juce na Al Djazira Balkans televiziji, kako eu, koristi zemlje na periferiji kao sto su Hrvatska, Bugarska, Rumunija, Grcka, i Balticke zemlje, kao kolonije iz kojih po najmanjim cenama izvlace sva prirodna bogatstva, iz tih zemalja da bi zadovoljili potrebe zemalja iz zapadne evrope i Skandinavije.
    U prilogu je bila nekontrolisana seca suma u Rumuniji, koja se kasnije na crno odvoze do stranih kompanija u Rumuniji, da ih oni prerade i izvoze na zapad. To se zove neo kolonijalizam. A sve se to obavlja, pod izgovorom, "investicija", "privatizacije". A nas zatucani narod hoce da se pridruzi eussr, i njihovom neo kolonijalizmu. I na kraju kada izvuku sva moguca mineralna bogatstva, i rudu iz Srbija, po minimalnoj ceni, a kod nas ni porez nece da plate, Srbija ce da ostane jos jedna osiromasena zemlja, koja ce da se hvali kako su ravnopravni clanovi eussr, i nesto tamo odlucuju, a u stvari se ni za sta ne pitaju, i sve konce vucu Nemacka, i Francuska.

  5. Nadam se da će se naći strateški partner za RTB Bor kao što je pronađen za smederevsku železaru.

  6. Japanski rudarski ekspert ovlašć““en od strane UN, još pre desetak godina i kasnije, nizom poseta Srbiji preporu;io je najvišem državnom vrhu da se RTB Bor nikako ne prodaje. Takodje je preneo interes japanskih kompanija da investiraju u RTB Bor. Naše vlasti to otaljavaju toliko dugo, da će i potencijalni investitori izgubiti svaki interes. A zašto? Svi oni koji su na čelu tog giganta i stranački povezani gledaju isključivo svoje uske interese, tj. kako da se to proda a oni dobiju debeli procenat. Naši istražni organi MORAJU time da se ozbiljno pozabave.

  7. Ja se nadam da će RTB Bor kupiti Kinezi. Železara u Smederevu je u plusu od kad su je oni preuzeli.

  8. Potencijal RTB Bor će sigurno prepoznati neko od investitora,nadam se uskoro jer stvarno zaslužuju.

  9. Macak obisao slaninu u Srbiji.
    Srbija se raduje sto je macku iz daleke zemlje ukusna srpska slanina.

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 29. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Antonela Riha, novinarka

I pre nego što sam se učlanila u Klub čitalaca Danasa kupovala sam jedino Danas.