Momirović: Brza saobraćajnica Iverak - Lajkovac važan projekat za zapadnu Srbiju 1Foto:FoNet/MGSI

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije Tomislav Momirović izjavio je danas da je brza saobraćajnica Iverak-Lajkovac veoma važan projekat za taj deo zapadne Srbije, koja će Valjevo povezati sa autoputem Miloš Veliki.

Kako se navodi u saopštenju ministarstva, Momirović je prilikom obilaska radova na toj saobraćajnici istakao da se radovi ne zaustavljaju ni u zimskim uslovima i zahvalio kineskoj kompaniji „Šandong“ koja je, prema njegovim rečima, predfinansirala radove u prethodnih godinu i po dana.

„To je jako velika pomoć i jako velika podrška i ovaj projekat je nešto što će dati Valjevu primat u ovom delu Zapadne Srbije. Takođe će i Lajkovcu dati jedan novi kvalitet u smislu saobraćajnog čvorišta ovog dela auto-puta Miloš Veliki i to je ono o čemu pričamo kada govorimo da ponovo gradimo i izgrađujemo našu državu“, kazao je Momirović.

Ministar je naveo i da će nemačka fabrika „Hansgrohe“ otvoriti oko 500 mesta u Valjevu do kraja godine, uz ocenu da „svega toga ne bi bilo da ne postoji perspektiva izgradnje tog puta“.

Deonica Iverak – Lajkovac dužine 18,3 kilometra sa po dve trake u oba smera, projektovana za brzinu do 100 kilometara na sat, povezaće Valjevo sa autoputem Miloš Veliki, kao i delove Republike Srpske, odnosno Bosne i Hercegovine sa tim autoputem, kao i dalje preko Koridora 10 sa Bugarskom i Grčkom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.