Momirović: Novi Pazar postao pravi privredni centar 1Foto FoNet Senad Župljanin

Ministar trgovine u tehničkom mandatu Tomislav Momirović danas je u Novom Pazaru otvorio maloprodajni objekat jednog trgovinskog lanca.

Rekao je da je taj objekat „doneo nova radna mesta i smanjio nezaposlenost“ i ocenio da je „ulaganjima u infrastrukturu, zdravstvo i obrazovanje, uz podršku malim i srednjim preduzećima, Novi Pazar postao pravi privredni centar u ovom delu Srbije“.

Momirović je podsetio da je, u ovom gradu, u toku rekonstrukcija OŠ „Desanka Maksimović“, da se realizuje projekat izgradnje budućeg kliničko-bolničkog centra i da je završena izgradnja puta Novi Pazar – Raška“.

-To je samo deo šireg spektra infrastrukturnih projekata za čiju realizaciju je izdvojeno preko 150 miliona evra. Ovo obuhvata projekte koji su završeni u prošloj godini i one koji su započeti u ovoj, čime se potvrđuje naša neprekidna posvečenost razvoju i unapređenju uslova života naših građana – naglasio je ministar Momirović i dodao da Vlada Srbije priprema novi Zakon o trgovini „koji treba da omogući ravnomerni razvoj trgovine u svim delovima zemlje“.

Nakon otvaranja prodajnog objektima, sa čelnicima lokalne samouprave običao je Alten-alem džamiju i Petrovu crkvu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari