Momirović: Odmah se mora sanirati šteta od poplava u Gornjem Milanovcu 1Foto: FoNet/ Milica Vučković

Ministar gradjevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije Tomislav Momirović rekao je danas u Gornjem Milanovcu da su u tom području poplave, izazvane izlivanjem reke Kamenice, uništile dva mosta, a da je jedan oštećen i da se odmah mora sanirati šteta, saopštio je njegov Kabinet.

Momirović je posle obilaska oštećene infrastrukture u tom gradu rekao da moraju da se nastave radovi na uredjenju vodotokova reka kako ne bi bilo takvih problema.

Dodao je da će resorno ministarstvo pomoći i opštinama Požega i Čajetina gde su velike poplave oštetile putnu infrastrukturu i domove građana.

Predsednik opštine Gornji Milanovac Dejan Кovačević koji je sa Momirovićem obišao oštećenu infrastrukturu rekao je da je u ovom trenutku najvažnije da nije bilo ljudskih žrtava i da su sve nadležne službe reagovale izuzetno brzo.

„Više kuća je pod vodom i u narednim danima naše komisije će utvrditi štetu“, rekao je Кovačević.

Posle izuzetno obilne kiše 12 . juna u ranim jutarnjim satima izlila se reka Кamenica u opštini Gornji Milanovac, a zbog stanja na terenu proglašena je vanredna situacija na teritoriji MZ Družetići i Bogdanica.

Momirović je pre dolaska u Gornji Milanovac obišao oštećene puteve i srušeni most u Miokovcima na teritoriji grada Čačka i zaključio da zbog ozbiljnih sredstava koja su investirana u infrastrukturu kao i regulisanju vodotokova reka na široj teritoriji grada Čačka, vremenske nepogode nisu napravile veća oštećenja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.