Momirović sa Fabricijem: EU prisutna u infrastrukturnim procesima u Srbiji 1Foto: BETAPHOTO/ MINISTARSTVO GRADJEVINARSTVA, SAOBRACAJA I INFRASTRUKTURE Dusan Atlagic

Evropska unija je zaista mnogo prisutna u infrastrukturnim procesima u Srbiji, a mi pred sobom imamo izazovan političko-infrastrukturni projekat, auto-put Niš – Priština, odnosno naš deo Niš – Merdare, izuzetno važan za zemlju i region, izjavio je ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović.

On je, nakon sastanka u Vladi sa šefom Delegacije EU Semom Fabricijem, naveo da se od tog projekta očekuje ne samo da donese ekonomski prosperitet celom regionu, nego i da „prosto podigne“ opštine u zoni administrativne linije, jer je taj deo, u ekonomskom smislu, obeležilo jako stagniranje.

Momirović je rekao da je EU najznačajniji partner Srbije u pomoći i podršci infrastrukturnim projektima, i da 75 odsto stranih direktnih investicija dolazi iz zone EU, tako da je ekonomija Srbije „praktično nezamisliva“ bez ekonomije EU.

Fabrici je rekao da je sastanak sa Momirovićem bio veoma konstruktivan i da se na njemu govorilo o budućoj saradnji EU i Srbije po pitanju „ogromnog infrastrukturnog portfolija“.

On je rekao da je sa Momirovićem razgovarao i o projektima u kojima će Srbija i EU sarađivati kroz evropski investicioni plan.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari