Momirović: Stabilno domaće tržište osnov za jačanje domaće industrije 1Foto: Đ. K/MUST

„Važno je da maloprodajni lanci budu platforma za jačanje domaće prehrambene industrije i zato je potrebno da na što kvalitetniji način povežemo maloprodajne lance sa prerađivačima i primarnim proizvođačima“, rekao je ministar trgovine Tomislav Momirović nakog što je danas u opštini Sjenica posetio mlekaru “Beni Komerc”, kao i gazdinstvo, u selu Bioc, koje se porodično bavi uzgojem ovaca dugi niz godina.

Stočarstvo je najzahtevniji oblik poljoprivredne proizvodnje, rekao je, a Vlada će nastaviti da dodatno pomaže kako bi još više podstakli ovu granu poljoprivrede.

Za sve one ljude koje se bave stočarstvom, kako je rekao, država zajedno sa maloprodajnim lancima mora da obezbedi plasman proizvoda na tržište.

Ministar Momirović je dodao da su značajno povećane i subvencije po grlu, povećana je premija za mleko, jer je cilj da ljudi ostanu u svom kraju kako bi širili svoju primarnu proizvodnju.

Predsednik opštine Sjenica Munib Mujagić zahvalio se Momiroviću na poseti i istakao da je saradnja sa resornim ministarstvom od izuzetnog značaja kako bi se na najbolji i direktan način plasirali proizvodi na tržište.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari