Momirović: Ulaganja u infrastrukturu kontrole leta na aerodromu "Nikola Tesla" 22 miliona evra 1Foto: EPA-EFE/ ANDREJ CUKIC

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović obišao je danas radove na izgradnji novog tornja aerodromske kontrole letenja i zgrade Centra kontrole letenja Beograd u sklopu aerodroma „Nikola Tesla“ i izjavio da su ulaganja u taj projekat 22 miliona evra.

„SMATSA i Vlada Srbije investiraju 17,5 miliona evra i dodatnih pet miliona evra u najsavremeniju opremu“, rekao je Momirović, saopštio je njegov kabinet.

Prema njegovim rečima završetak radova se očekuje do kraja 2021. godine.

„Početkom 2022. godine planira se ugradnja uređaja i sistema za pružanje usluga kontrole letenja i potrebna integracija sa ostalim sistemima“, objasnio je Momirović.

On je naveo da se radi rekonstrukcija i aerodroma u Nišu koji će biti tri puta veći od postojećeg.

„Uložena su dodatna sredstva u aerodrom ‘Ponikve’, planiraju se investicije u aerodrom ‘Morava’ tako da će vazdušni sektor sa SMATSA-om, Direktoratom civilnog vazduhoplovstva, Er Srbijom i aerodromima potpuno pomeriti standarde u narednim godinama“, kazao je ministar.

Momirović je čestitao sutrašnji praznik, međunarodni Dan kontrolora letenja.

„Nakon 60 godina aerodrom ‘Nikola Tesla’ i Kontrola letenja dobiće novi toranj 75 metara visine, sa 120 kvadrata operativne sale na vrhu gde će biti ugrađena najmodernija oprema“, istakao je direktor SMATSA Predrag Jovanović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari