Momirović: Vijetnamski radnici u Linglongu spavaju u neuslovnim prostorijama, ali imaju dobre plate

Ostavite komentar

 1. Zarada kod njih je stroga (doživotna?) tajna. Ministar će biti u problemu. Kako je uopšte saznao?

 2. Momirović izjednači istražne radove sa ugovorima o početku eksploatacije?Puna je Srbija itražnih ležišta ruda i mineralnih sirovina ali neće sve biti i dovedene do ekploatacionih ugovora

 3. Pa kada su plate tolike sto ne rade srpski radnici? Kinezi bi ustedeli na smestaju i svima lepo?
  Sta kaze covek koji je nicim izazvan dosao na mesto ministra, „nismo mi drugovi pa da im nesto kazemo“? Znaci zemlja Srbija se nista ne pita i ne moze da postavlja uslove? Koja je poenta svega? Srbija iznajmljuje teritoriju? Strancima, koji dovedu strane radnike, dobiju podsticaje i niko ne sme da pogleda u njihovom pravcu? Tako vlast vidi investicije?
  Ovaj covek je sramota i za svoje roditelje a kamoli za okruzenje.

 4. Cela Srbija vidi i zna šta se radi, kako sa domaćim, tako i sa vrednim i marljivim stranim radnicima. Pašćete na izborima, ministre…

 5. Zašto bi plaćali toliko skupo Vijetnamce? Pa jeftinije im da zaposle naše za 500 eura…zar ne? Al onda nebi dobili od države podsticaj…sad mi jasno…dobar zakon…živeo gospodar…

 6. Gde je ovaj naučio da laže- kod tate i mame ili kod njegovog najnovijeg mentora Aleksandra Vučića? Siguran sam da ste već pogodili!

 7. Strašno… Šta reći… Kakva zamena teza i razvodnjavanje. Čoveče ako ej tako lepo a ti se zaposli tamo i živi i zarađuj kao oni. Još bolje, svoju decu pošalji da žive u tim barakama. Kako te bre nije sramota da tako pričaš? Pa jel onaj mučenik kaže da je za 4 meseca primio JEDNU platu. Ali nije to poenta priče. Poenta je da imamo robovlasništvo u zemlji a vi zatvarate oči i lupetate. Ljudima su oduzeti pasoši!!!! Znači oni su robovi jer ne mogu da odu kući. Po kom zakonu ove zemlje neki kinez može da vijetnamcu zapleni pasoš i tera ga da radi i da mu pri tom ne daje platu? Po kom? Imaš li ti malo savesti? Mama i tata ti dali sve i ti sad pametuješ, lupetaš. Sram te bilo. Inspekcija zatvara oči na robovlasništvo. Neki kinez blokira ulicu u Srbiji da onemogući državljanima srbije prolaz i slika, i nikom ništa. Jel ste bre vi normalni?

 8. To je isto kao da je rekao da Vijetnamski radnici vrše nuždu u sobi ali da im je kvalitet stolice odličan.

Ostavite komentar

Ekonomija

Naslovna strana

25. jun 2022.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Marko Nastić, di džej

Tokom svih ovih godina čitajući Danas naučio sam šta predstavlja nezavisno novinarstvo i koliko je to danas veoma retko.