Moraju li građani i privreda da plate višu cenu struje zato što je sadašnja daleko ispod tržišne?

Krađe i gubici u transportu struje "pojedu" više od godišnje proizvodnje Đerdapa

Ostavite komentar


  1. Narod će biti oduševljen da plati višu cenu. Doći će da se zahvali, kome treba.

  2. Plate i penzije su takođe daleko manje neko u drugim zemljama. Kada država usaglasi plate i penzije sa drugim zemljama, tada neka usaglašava i cenu struje, ali i dodatne fiksne troškove koji se plaćaju uz osnovnu cenu struje.

  3. Ne zaboravite plate radnika koji ne rade i koji su u Epsu iz poznatih razloga.

  4. Termo i hidrocentrale su izgrađene narodnim parama ugalj je vlasništvo države tj njenih građana zbog čega bi u takvom sistemu građani Srbije plaćali tržišnu cenu struje neka ministarka i njoj slični koji žive na našoj grbači naprave od svojih para svoje elektrane proizvode struju i prodaju po kojoj ceni hoće našu nama neka naplaćuju po ekonomskoj ceni ili neka traže drugi posao

  5. Dokle bre da nas vozaju za tu struju…pa i plate i zarade su najeftinije…odakle da se plaća…narod se snalazi… a elektro sistem je ruiniran u poslednjih deset godina maksimalno…neznanje i stranačko zapošljavanje je dovelo do krpi-i naplaćuj sistema. Dokle bre stalno isti scenario.

  6. Prvo odakle im to da je sadasnja cena struje niza od trzisne??? To nam stalno ponavljaju dok ne poverujemo u laz a sa ciljem da placamo visu cenu struje zbog gresaka nekompetentne aktualne vlasti. Pljacka gradjana

  7. El.energ.objekti u eps a posebno u el.distribuciji su u jako losem stanju… tako i ako bude dovoljno el.energije bice problem prenos iste a o gubicima, kvarovima da i ne pricamo. Nasi objekti su starosti preko 50 god.

  8. cena struje je politička kategorija, a to znači mutna bara, logika koja se primenjuje je lov u mutnom, i to je to..

  9. Vucicu pametan si covek prepolovi poreze akcize takse pdv na minimalac ukini sva zahvatanja drzave da poslodavac isplati 50000 din radniku malom je lako to da proveri I ovako te pare zavrsavaju u drzavi

  10. Kad imamo najnesposobniju ministarku u isotiji šta drugo da očekujemo. Ona namerno uništava energetski sektor Srbije .

  11. Gradjsni ttreba da plate samo kilovat onoga koliko su potrosili,a ne da placaju vasu nesposobnost,vas remont,distribuciju,to nas ne interesuje samo ono sto pozrosimo!decenijama pljackate eps drmate plate,nista ne ulazete i hocete na kraju da vam sve gradjani plate!bitange!

  12. Pravo pitanje je : Moraju li građani i privreda da plate višu cenu struje zato što je kadrovska politika ove vlasti budalasta? I zašto bi mi plaćali njihove greške, neka ih plate oni koji su Grčića postavili, gde mu nije mesto, i još ga godinama po isteku v.d. mandata tamo držali.Niko od nas, kojima inače deru kožu sa leđa, nije za to kriv, pogotovo oni koji nikada nisu glasali i podržavali ovu nakaradnu vlast.
    Možda je odgovor u onoj rečenici „Mićo (baš dirljivo tepanje), vidi od Nove godine da nešto drugo radiš“.

  13. Stalno jedna te ista priča struja socijalna kategorija,najjeftinija u regionu svetu,univerzumu,prvo nije najjeftinija zato što se za uporedjivanje koristi kilovatčas u zelenoj zoni bez ikakvih dodataka,i tom cenom nam stalno našu pred očima.kada se doda na tu cenu pdv 20 procenata, akciza,taksa na brojilo koja nigde ne postoji,angažovana snaga koju ne zna da obračuna ni Nikola Tesla ali ovi stručnjaci znaju da naplate u zelenoj zoni se retko ko uklapa lako se dodjes do plava zone dobijete cenu kilovata oko 100 din,naša voda ,naš ugalj (pod uslovom da znaju da ga iskopaju i ne pomešaju sa glinom)plate radnika koje nisu kao plate radnika na površinskom kopu u Nemačkoj .proizvodna cena NAŠE el energije je niska,kada postavite neuki neznalicu on napravi katastrofu i tu uvoznu skupu struju za sada kazu oko 550miliona evra platiće država iz budžeta EPS to ne može a to znači svi mi koji živimo ovde i plaćamo porez,a sada preko povećanja platićemo istu el energiju dva puta,a EPS neka sponzoriše Acu Lukasa i fudbalske klubove,a nema para da postavi godišnje100 betonskih bandera,oduzeti svu pokretnu i nepokretnu imovinu Grliću,Zoranu i svim ostalim odgovornim za kolaps da se bar malo nadoknadi šteta.

  14. neko mora placati Ono sto se proizvede, Treba zastititi ugrozene kategorije, struja je jeftina, ako se kupuju luksuzna auta, garderoba it’d plati I struju

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 30. april, 1. i 2. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Jelena Glušac, novinarka

Danas je važnije nego ikada braniti slobodu govora i kritičke misli. Zato čitam Danas.