Multinacionalne kompanije obesmislile ulogu sindikata (VIDEO)

Centrifuga - Miroslav Joksimović, predsednik Sindikata Telekoma Srbije

Ostavite komentar


  1. Ovaj ima platu veću od 250.000, član nadzornog odbora Telekoma, traži još privilegija, hoće da bude glavni sindikalac u Srbiji, da postrojava ministre, da mu stave sliku na novčanicu od 10 dinara…
    Njegov sindikat i nije najveći u Telekomu, al se čovek nametnuo novinarima. I šta je bilo sa 10% oduzetih od plata zaposlenih u Telekomu, baš se sekira!? Stideo se da objasni šta je i kako uzeto, da se ne zameri pa ga skinu sa apanaže u nadzornom odboru.

    Svim sindikalcima je država napunila džepove da drže radnike u miru. Kaobajagi prete štrajkovima, Strazburom. Farsa. Kakva vlast, takvi i sindikalci! Svi mnogo vole Srbiju, a lako je njima nju voleti ovakvu. Puna usta naroda i radnika i brige za njih, a puni i džepovi… I sam čovek kaže da sindikalci međusobno ne mogu da se dogovore o interesima radnika zbog ličnih privilegija.

  2. Za vreme industriske revolucije u predproslom veku radnicka klesa je pocela borbu za svoja prava. To je trajalo sve do dolaska Regana u SAD i Margaret Tacher u UK. Oni su stavili tacku na radnicka prava Evrope i USA. Nestankom SSSR ugasena je svaka nada za radnicka prava. Mora se priznati da je vodjena bespostedna borba protiv sindikata za celo vreme njihovog postojanja. Usvajanjem Liberal Kapitalizma radnicka klasa je potisnuta u zapecak. Na snagu stupa naj veca prevara u istoriji covecanstva. Rad se obezvredjuje,na snagu stupaju spekulacije i zamene vrednosti. Migracionom politikom stvara se neiscrpan rezervoar radne snage. Izmisljaju se razni nacini da se pokrene sto veci broj MIGRANATA. Nemacka se radnom snagom, snabdeva sa Balkana i iz Turske, Amerika iz Latinske Amerike, Australija iz Indije i aziskih zemalja Engleska iz svojih bivsih kolonija. Unioni, ili sindikati, postaju nevazni. Gospodin Joksimovic je verovatno prespavao period radnickog nazadovanja. Da su Sindikati jaki zar bi AV mogao da umanji plate i penzije celoj Srbiji a da ni jedan protestni skup nije odrzan. Evropa se zabavila terorizmom. Amerika 11 Septembrom a Srbija "balkanskim problemima" radnike izvozimo,ali samo fakultetski obrazovane, DOKTORE,MEDICINSKE SESTRE, IT STRUCNJAKE. Zaposleni u Srbiji nose pelene da naprave sto veci profit kako bi gazde mogli sto vise da iznesu iz Srbije.To im je glavni cilj. Da ga ostvare imaju velikodusnu pomoc nasih politickih diletanata. Na zdravlje Srbijo.

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 29. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Milena Minja Bogavac, dramaturškinja

Svojevremeno čitala sam sve dnevne novine u nadi da ću tako biti najobjektivnije informisana. Od 2013. godine do danas čitam isključivo Danas.