Na Kosovu zabranjena prodaja jestivog ulja iz Srbije zbog manje težine od deklarisane

Ostavite komentar


  1. Tržišna inspekcija Ministarstva trgovine, preduzetništva i industrije Kosova (MIPT) zabranila je privrednom operateru da na Kosovu prodaje jestivo ulje koje je uvezao iz Srbije i naložila da taj proizvod povuče iz prodaje u roku od 15 dana. Koja sramota i provokacije provociraju sto nikakvog prava nemaju !!!

  2. Nije u redu ako je ulje zaista nema deklarisanu težinu. I treba ga vratiti proizvođaču. Međutim, meni nije jasno zašto oni stalno nalaze bilo kakva opravdanja da istisnu sa svog tržišta robu iz Srbije? Zašto sami ne proizvedu sve što im je potrebno? Imaju razvijenu poljoprivredu i industriju, potreban stručni kadar, razvijenu nauku. Šta je problem?

  3. Da li ovo znači da zbog istog razloga treba povući ulje i u Srbiji i odgovarajuće kazniti proizvođača zbog prevare.

  4. Koliko znam, ulje se prodaje na litar, a to je zapremina, a ne masa. Kako je ulje lakše od vode, logično je da litar ulja nema 1 kg mase.

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 19. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Zoran Kesić, TV voditelj

Danas čitam zbog toga što imam šta da pročitam i zato što mi ne vređa inteligenciju.