Kompanija HIPP povlači iz prodaje sok od jabuke zbog prisustva metalnih čestica 1Foto: Bojan Cvejić

Kompanija HIPP saopštila je danas da povlači svoj proizvod HiPP 100% BIO Sok od jabuke, zbog prsisustva malih metalnih čestica u pojedinim flašicama.

Ova mera se odnosi samo na flašice HiPP BIO Sok od jabuke 200 ml sa rokom trajanja do 31.10.2023. i brojem proizvodne serije LA98967, a te informacije se mogu naći na rubu poklopca, saopšteno je.

Povlačenje se ne odnosi na ostale flašice HiPP BIO Soka od jabuke 200 ml.

Razlog za povlačenje proizvoda je, kako navode u saopštenju, prisutnost veoma malih metalnih čestica u pojedinim flašicama iz pomenute proizvodne serije koje su bile namenjene za tržište Republike Poljske.

„Istraga je jasno pokazala da su u pitanju samo pojedine flašice date serije, koje su bile puštene na tržište Republike Poljske. HiPP želi da naglasi: ostali međunarodni proizvodi iz iste proizvodne serije, sa istim lot brojem nisu pod uticajem ovog odstupanja u kvalitetu. Proizvodi date serije (LA 98967) su prilikom uvoza kontrolisani od strane Granične sanitarne inspekcije i laboratorijska ispitivanja su tom prilikom pokazala da proizvod ispunjava propisane uslove i da je bezbedan za upotrebu“, navodi se u saopštenju.

Saopšteno je i da je u cilju odgovorne zaštite potrošača, HiPP odmah povukao navedene proizvode sa tržišta Srbije.

„Potrošači mogu jednostavno da vrate proizvod navedene serije u prodajni objekat. Naravno, novac će Vam biti vraćen sa ili bez računa. Izvinjavamo se za bilo koju vrstu neprijatnosti koja je izazvana ovim događajem“, zaključuje se u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari