Na niškom aerodromu broj putnika u januaru smanjen za petinu 1foto (BETAPHOTO/MILAN TIMOTIĆ)

Na aerodromu „Konstantin Veliki“ u Nišu zabeležen je u januaru ove godine 26.391 putnik, što je za 18 odsto manje u odnosu na januar prošle godine, pokazuju najnoviji statistički podaci objavljeni na zvaničnom sajtu tog aerodroma.

U januaru 2023. godine niški aerodrom bio je odredište za 32.236 putnika.

Zabeležen je i manji broj aviona na aerodromu „Konstantin Veliki“, u januaru ove godine bilo ih je 128, a u januaru prošle godine 144.

Razloge za smanjenje broja putnika nesumnjivo treba tražiti u tome što su u proteklih godinu dana ukinute dve veoma tražene avio-linije.

Najpre je februara prošle godine „Rajan er“ ukinuo liniju od Niša do Bergama (Milana), a od oktobra „Viz er“ više ne leti od Niša do Malmea.

Pomenute avio kompanije su kao razloge ukidanja linija navele komercijalne razloge, ali putnici izražavaju sumnju da je razlog za ukidanje linije komercijalni, ističući da su avioni na tim relacijama bili puni, a posebno linija do Bergama.

Prema dostupnim podacima, od avgusta 2018, kada je država besplatno preuzela vlasništvo i upravljanje aerodrom „Konstantin Veliki“ od grada, niskotarifne avio kompanije nisu otvorile ni jednu novu liniju iz Niša.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari