„Na ovu cenu svinja, but bi trebalo da košta 860 dinara“: Koliko su realne nove ograničene cene mesa?

Vlada najpre spustila cene svinjskog mesa, pa posle dve nedelje ponovo podigla i ograničila

Ostavite komentar


  1. Nezasiti trgovci!but bi prema ovim penzijama trebao da kosta plafon 300 dinara!lopovi srpski,kozu sa ledja bi zgulili za malo zarade

  2. U Crnoj Gori cena pečenice je ispod 9€, dok je cena las karea ispod 5€.

  3. U Herceg Novom je but 3,99 eur, suvo meso u mrezici 8,5 eur. Kod nas evo sada 850 rsd i oko 2.600 rsd, respektivno. Bravo za „postene“ klanicare i trgovce. Zivela Srbija!

  4. Cena proizvodnje tovljenika je preko 250 dinara po kilogramu. Da bi poljoprivrednik nesto zaradio cena zive vage mora biti barem 280 din. E, sad sto mesari i klanicari pumpaju svoju zaradu to je druga stvar.

  5. Najbolje da cena buta bude 1500 din/kg. Da li bi ,gospodo mesari bili zadovoljni? Naravno ako ga neko bude kupovao, a ne da vam se kvari u prodaji pa da ga onda meljete u prerađevine. Ovo kukumakanje od mesara,pumpadžija i sličnih je već zaista naporno. Kao da smo svi pali sa kruške i nemamo poima o ničemu.

  6. Samo kad su ogranicili cene sv.mesa i piletine, što ne ogranice cenu drva i peleta

  7. Zašto se ljutimo na mesare, bolje da se organizujemo, pa da izvršimo nabavku, preko skupštinskog restorana, ili, da krenemo iz cele Srbije, sa onim šerpicama, narodna skupština= narodna kuhinja, prst u uvo, pa, pevaj narode…

  8. Kada su svinje unazad tri godine bile od 120 do 150 din, but u radnjama je bio od 520 do 650 din. Klaničari nisu kukali kako tovljači svinja imaju gubitak na proizvodnji svinjs, a oni ekstra zaradu i kako ima jeftinog mesa iz uvoza. Da su se tada odrekli dela zarade u korist proizvođača svinja sada se ovo nebi dešavalo i proizvodnjs svinja nebi pala xa 50 posto i više u pdnosu na poslednje tri godine.

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 26. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Milan Stanković - SevdahBaby

Danas je verovatno poslednji bastion profesionalnog novinarstva u Srbiji.